Tove hittades död utanför Vetlanda den 2 november.
Tove hittades död utanför Vetlanda den 2 november. - Foto: Privat & Mikael Fritzon/TT

Åklagaren: Klar bild av hur Tove dog – en av kvinnorna ska ”ändra inställning”

De två unga kvinnor som misstänks ha mördat den 21-åriga Tove i Vetlanda begärs omhäktade. Hittills har båda kvinnorna nekat till brott, men nu planerar en av dem att ändra inställning till misstankarna, uppger hennes advokat.


21-åriga Tove försvann efter en utekväll i oktober och hittades död två veckor senare i ett skogsområde. De två misstänkta kvinnorna, som båda är i 20-årsåldern, greps kort efter försvinnandet. De har suttit häktade sedan dess, misstänkta för mord och brott mot gravfriden.

Nu begärs de omhäktade av åklagare, skriver Aftonbladet.

Här kan du läsa mer om mordet på Tove i Vetlanda.

Webbkarta som visar skogsområdet där den 21-årige kvinnan hittades.

Åklagaren: Vet hur Tove i Vetlanda dog

Slutrapporten från den rättsmedicinska undersökningen är ännu inte klar, dock uppger åklagare Adam Rullman att han har en tydlig bild av hur 21-åringen dog.

"Utredningen har en tämligen klar bild av vad som orsakade döden", skriver han i ett mejl till Aftonbladet.

De båda kvinnorna har hela tiden nekat till misstankarna, men nu kommer en av dem att ändra inställning, rapporterar P4 Jönköping.

Advokat Clea Sangborn, som försvarar den ena kvinnan efter att hon nyligen bytt försvarsadvokat, uppger för P4 att hennes klient kommer att uppge en ny inställning till misstankarna under kommande vecka. Sangborn vill dock inte uppge fler detaljer kring vad den nya inställningen kommer att innebära.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!