Stockholm

Okände vd:n bakom influencerfavoriten Tanrevel – här är hans lyxiga lön

Bianca Ingrosso är en av många profiler som marknadsfört Tanrevel
Bianca Ingrosso är en av många profiler som marknadsfört Tanrevel. Foto: Instagram/tanrevel/Youtube

Inom loppet av några år har brun-utan-sol-märket Tanrevel tagit den svenska kosmetikabranschen med storm. De syns på alla stora influencers sociala medier – och bakom rodret står vd:n och medgrundaren Daniel Korhonen, 31.


Läs mer

Tanrevel har tagit den svenska brun utan sol-marknaden med storm. Enligt egen utsago erbjuder de en "teknologi som ger dig en solkysst look på 15 sekunder från ditt badrum". 

Produkten används flitigt av influencers som Bianca Ingrosso, Jon Olsson och Kenza Zouiten Subosic – och genom samarbeten med de stora aktörerna har Tanrevels framgångar kunnat växa sig större.

I december 2021 kunde Tanrevel AB redovisa en nettoomsättning på närmare 75 miljoner kronor. Vid samma tidpunkt hade de tillgångar i bolaget på 19,4 miljoner. 

Så mycket tjänar Tanrevel-vd:n Daniel Korhonen

Vd för brun-utan-sol-skeppet är Daniel Korhonen, 31, som även varit med och grundat frans- och brynmärket Xlash. Han håller en minst sagt låg profil i sociala medier, men uttalade sig om företagets mål i en intervju med Klarna 2020:

– Våra ambitioner är att bli ett av världens ledande varumärken inom self tanning, säger Daniel Korhonen.

Under taxeringsåret 2021 hade Korhonen en inkomst av tjänst på 913 411 kronor, och ett överskott av kapital på 106 375 kronor. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.