'Katastrof', säger Anna Eriksson om hur vissa skoteråkare i Sälen beter sig. Nu vill den lokala skoterklubben ha polisens hjälp. Arkivbild.
'Katastrof', säger Anna Eriksson om hur vissa skoteråkare i Sälen beter sig. Nu vill den lokala skoterklubben ha polisens hjälp. Arkivbild. - Foto: TT

Vill ha polishjälp för skoterstök

Snöskoteråkare som bryter mot alla möjliga regler ställer till det i Sälenfjällen. Nu vädjar den lokala snöskoterklubben om hjälp från polisen.


Problemen med snöskoteråkare som missköter sig i Sälenfjällen är värre än någonsin tidigare enligt den lokala snöskoterklubben. Den vänder sig till polisen för att få hjälp för att komma till rätta med buset, rapporterar SVT.

Anna Eriksson i Sälens snöskoterklubb har 20 års erfarenhet av att guida snöskoterturister och hon jobbar även som fjällräddare i Sälenfjällen. Men hon har aldrig sett så många snöskoteråkare som bryter mot alla möjliga regler som de senaste helgerna.

— Katastrof. De kör i förbudsområden, i längdspår, gräver ner sig i skoterlederna med flit och kör sönder i terrängen så att det blir synbara skador. Ingen respekt längre, säger Anna Eriksson.

Hon har tröttnat på att försöka prata folk till rätta.

— Vi måste ha hjälp av polisen, säger hon.

— Jag skulle vilja ha polis på snöskoter hela tiden men vi har inte de resurserna. Det här är väldigt svårt att planera i förväg, säger Lowe Hulterström, kommunpolis i Malung-Sälen, till SVT.

TT
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!