Vägglöss är svåra att bli av med och kan leva upp till et tår utan föda
Vägglöss är svåra att bli av med och kan leva upp till et tår utan föda - Foto: Alex Brandon / Anders Wiklund /TT

Bostaden invaderades av vägglöss – kvinna vräks: "Vill inte ha det i våra lägenheter"

En 63-åring har bott i sin lägenheten i över 20 år, nu tvingas hon flytta. Lägenheten har efter flera omfattande saneringar fortfarande stora mängder vägglöss. Hyresvärden anser att det är kvinnans eget fel och att hon ska kastas ut.


Sommaren 2018 upptäcktes en invasion av vägglöss i en trerumslägenhet i Malmö. Lägenheten sanerades upprepade gånger men skadedjuren försvann aldrig. Efter flertalet omfattande saneringar av Anticimex är skadedjuren fortfarande kvar.

Då hyresvärden anser att hyresgästen inte samarbetat tillräckligt bra, så rivs hyreskontrakt. Hyresgästen är en 63-årig kvinna som bott i lägenheten i 20 års tid, vilket Hem och Hyra var först att rapportera om.

Anledningen till att kvinnan inte får bo kvar i lägenheten ska enligt hyresvärden vara hennes eget fel. Kvinnan ska vid flera tillfällen ha vägrat släppa in Anticimex i lägenheten. Hon ska inte heller ha följt de instruktioner hon fått.

Omfattande saneringar stoppar inte vägglössen

Trotts 21 omfattande sanerningsförsök på kort tid har inte vägglössen försvunnit. Situationen är nu så allvarlig att hyresvärden inte ens vågar gå in i lägenheten, på grund av rädsla för att sprida vidare invasionen.

Fastighetschefen hävdar att de försökt kommunicera med kvinnan både genom skriftlig och muntlig information, men att kvinnan ändå inte tagit till sig av informationen. 

En fullvuxen vägglus påminner om en äppelkärna i storlek och form. Foto: Robin Haldert / TT

Den 63-åriga kvinnan vräks

– Till slut sa vi att det inte går längre. Vi vill inte ha vägglöss i våra lägenheter och ser ingen annan väg att gå, säger Jens Ringö, fastighetschef på Rosengård fastigheter.

Hyresnämnden kommer att pröva fallet, efter hyresvärdens ansökan.

Enligt hyresvärden har inga övriga boende blivit informerade om vägglöss-invasionen, skriver Hem och Hyra på sin hemsida.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.