Maken till Brommakvinnan misstänks nu för mord
Maken till Brommakvinnan misstänks nu för mord - Foto: Janerik Henriksson/ Henrik Montgomery/TT

Man misstänks för mord på sin fru – rullade in kroppen i matta

En man i 45-åldern som misstänks för att ha dödat sin fru i Bromma och dumpat kroppen i vattnet vid Kvarnholmen åtalats för mord, grovt barnfridsbrott och gravfridsbrott.


Det var i februari 2022 som kvinnan anmäldes försvunnen av sin make och en sökinsats inleddes. Redan följande dag anhölls maken misstänkt för mord och en elva månader lång utredning inleddes.

Den 27 september hittades en kropp i vattnet utanför Kvarnholmen i Nacka i samband med dykningar som genomfördes som en del i mordutredningen. Kroppen identifierades som den 40-åriga försvunna Brommakvinnan.

Gärningsmannen är misstänkt för mord genom strypande våld mot halsen, grovt barnfridsbrott då våldet skedde i närheten av parets son och brott mot griftefriden genom att ha rullat in offrets kropp i en matta och dumpat kroppen i vattnet vid Kvarnholmen.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.