Stockholm

Nya bränder i Malmö – misstänker samband

Räddningstjänsten och polisen på plats vid branden i en fritidsgård i Malmö.
Räddningstjänsten och polisen på plats vid branden i en fritidsgård i Malmö. Foto: TT

Polisen misstänker att en pyroman kan härja i Malmö. På bara ett dygn har det brunnit på tio olika platser i staden, bland annat i en fritidsgård.Det lutar ju åt att bränderna kan ha ett samband, säger vakthavande befäl.


Två bränder inträffade under natten till lördagen i Malmö. En fritidsgård och en bil sattes i brand under natten och polisen misstänker att de kan ha ett samband med bränderna som inträffade under natten till fredagen.

— Det lutar ju åt att bränderna kan ha ett samband. Det var åtta igår och hittills i natt har vi två, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisregion Syd, till TT, tidigt på lördagsmorgonen.

Bränderna under natten till fredag var mindre med flera bilbränder, brand i ett förråd till Malmö kanotklubb i Slottsparken och brand i ett bageri Sofielunds industriområde.

— I natt har vi en fritidsgård som brinner. Som tur är har ingen skadats, säger Andreas Hulting.

Barn utan fritids

Fritidsgården riktar sig till barn mellanstadiet. Den är nu stängd och kommunen jobbar med att hitta en ersättningslokal.

— Vi brukar ha mellan 70 och 80 besökare varje dag, säger Niklas Larsson, sektionschef på fritidsgårdsenheten till Sydsvenskan.

Ännu finns ingen misstänkt för bränderna.

— Vi har inga spår eller misstänkta ännu men vi tittar på lite gamla misstänka för det finns ett antal som vi vet kan göra sånt här. Sen kan det givetvis röra sig om ny gärningsman, säger Andreas Hulting.

Avspärrat efter branden i ett bageri, natten till fredag.

Letar videomaterial

De åtta bränderna under natten till fredag skedde inom samma område och de två senaste bränderna ligger också nära varandra, men i en annan del av Malmö.

— Vi försöker kolla om vi kan hitta någon kamera som har filmat men än så länge har vi inte hittat något, säger Andreas Hulting.

Polisen väntar nu på att brandplatserna ska svalna så att det kan genomföras tekniska undersökningar. Eventuella vittnen kommer även att höras.

— Någon brand vet jag att det finns vittnen till, säger Sara Andersson, presstalesperson polisregion Syd.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.