Person dog under polistransport
Den omhändertagna personen i Strängnäs tappade medvetandet under färden till en sjukvårdsinrättning. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT & Fredrik Sandberg/TT

Person dog under polistransport

En person som omhändertagits av polis avled under transporten till en sjukvårdsinrättning, skriver polisen på sin hemsida.


Polis och ambulans larmades vid halv tiotiden på söndagskvällen till en adress i Strängnäs på grund av en aggressiv person.

På plats fattade polisen beslut om att personen skulle föras till en sjukvårdsinrättning för vård.

Personen omhändertogs och transporterades i ett polisfordon. Under färden tappade personen medvetandet varpå hjärt- och lungräddning påbörjades, men personens liv gick inte att rädda.

Ärendet har anmälts till Särskilda Åklagarkammaren för vidare utredning.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Storbråk i parlament: Ledamot slogs i huvudet

Starkare detaljhandel än väntat i USA

Försäljningen inom den amerikanska detaljhandeln steg med 0,7 procent i mars jämfört med månaden före. Det var starkare än väntat.

Fångar trakasseras av kriminalvårdare

Kriminalvårdare på Skänneingeanstalten vittnar om att övervåld, förnedring och trakasserier används mot interner av en grupp kriminalvårdare, visar en granskning Sveriges Radios Kaliber har gjort.

Utredare: Slopa tillstånd för kameraövervakning

Det ska bli enklare att kameraövervaka. För kommuner, regioner och myndigheter ska det inte behövas tillstånd alls, föreslår utredaren.

FBI inleder utredning av brokollaps

USA:s federala polismyndighet FBI har inlett en brottsutredning efter den dödliga brokollapsen i Baltimore.

Ytterligare misstänkt efter springnotan

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra personer är sedan tidigare häktade som misstänkta för grovt bedrägeri och nu är även en man i 60-årsåldern anhållen i sin frånvaro, rapporterar P4 Malmöhus.