På klippet skuttar en råtta runt bland maten på en 7-Eleven i centrala Stockholm
På klippet skuttar en råtta runt bland maten på en 7-Eleven i centrala Stockholm - Foto: Christine Olsson/TT/Tiktok/gympaharry

Chocken: Här springer råttan fritt inne på 7-Eleven – tar mellis och bars

Klippet på råttan inne på en 7-Eleven efter stängning har gått viralt på Tiktok. Enligt kedjans marknadschef Lennart Schultz är det svårt att förhindra liknande händelser från att inträffa.
– Råttor finns tyvärr överallt i storstäder.


I ett klipp som gått viralt på Tiktok syns en råtta springa runt på en 7-Eleven i centrala Stockholm. 

I början av klippet syns råttan springa över golvet med vad som ser ut som någon slags godisbar i munnen. Den springer sedan tillbaka till hyllan ytterligare två gånger och plockar på sig två Wasa-sandwich. 

Klippet har legat uppe i fem dagar, och har i skrivande stund över 770 000 visningar på Tiktok. 

7-Elevens svar på händelsen: "Råttor finns tyvärr överallt"

Enligt 7-Elevens marknadschef Lennart Schultz gör man det man kan för att djuren inte ska ta sig in i butikerna, men att "råttor tyvärr finns överallt i storstäder".

– Vi gör vad vi kan för att de inte ska komma in i butikerna och har rutiner för hur vi gör om det ändå skulle inträffa. Men precis som alla andra butiker i storstäder kan vi inte garantera att sådana här händelser aldrig sker, säger han till Nyheter24.

På frågan om man kunnat säkerställa att råttan inte rört vid mer mat än vad som syns i klippet svarar Lennart Schultz att man kopplat in en bekämpningsfirma mot skadedjur som arbetar i butiken. 

Som en säkerhetsåtgärd hålls butiken i fråga tillfälligt stängd.

"Jag blev chockad"

Nyheter24 har varit i kontakt med Harry Holm som fångade händelsen på film natten mellan fredag och lördag. Han säger att det hela mest var en kul grej, men att han förvånades över råttans val av mat.

– Jag blev chockad då jag alltid trott råttor åt ost, säger Harry till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!