En kvinna i Karlskrona har fått prövningstillstånd i Högsta domstolen efter att hon dömts betala höga belopp i uteblivna hyreskostnader
En kvinna i Karlskrona har fått prövningstillstånd i Högsta domstolen efter att hon dömts betala höga belopp i uteblivna hyreskostnader - Foto: Magnus Andersson/TT & Fredrik Sandberg/TT

Tog över bostad och vägrade flytta – hyresgäst döms att betala 180 000

En kvinna som hyrde ut sin lägenhet i samband med att kontraktet sades upp riskerar nu att tvingas betala hundratusentals kronor. Ett sista hopp har dock tänts i och med ett prövningstillstånd i Högsta domstolen.


En kvinna i Karlskrona hyrde ut sin lägenhet i andra hand i slutet av 2020. Samtidigt sades hennes del av kontraktet upp med hyresvärden.

Det var då det hela tog en oväntad vändning.

Drog el från tvättstugan och hyrde ut lägenhet svart – nu vräks hyresgästen

Ockuperade lägenheten och vägrade flytta

Den kvinna som hyrde bostaden i andra hand ska ha tagit in socialt utsatta personer som sedan skulle vägra lämna tillbaka bostaden, det skriver Hem & Hyra. 

När lägenheten skulle vara tömd och städad den 31 januari 2021 insåg hyresvärden att de som ockuperade bostaden hade bytt ut låset och installerat en övervakningskamera. Den grupp av individer som uppehöll sig i lägenheten kom att stanna där i ytterligare sex månader innan den övergavs. 

Kvinnan som hyrde ut lägenheten fick ännu en smäll när hyresvärden stämde henne på uteblivna hyreskostnader. Tingsrätten gick på deras linje och dömde henne att betala sammanlagt 180 000 kronor, inklusive rättegångskostnader.

Giftånga spreds bland lägenheter – boende fick hämtas med ambulans

Prövas i Högsta domstolen

Nu har fallet tagit ännu en vändning. När Hovrätten valde att inte pröva ärendet överklagades det till Högsta domstolen som nu gett prövningstillstånd. Det innebär att kvinnan kan få rätt och således slippa betala kostnaderna. 

/
Dom
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!