Fem personer fick lättare rökskador vid en brand i ett flerfamiljshus i Akalla i nordvästra Stockholm. Arkivbild.
Fem personer fick lättare rökskador vid en brand i ett flerfamiljshus i Akalla i nordvästra Stockholm. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt mordbrand i flerfamiljshus – fastigheten evakuerad

Publicerades: 29 Mar, 04:34, Uppdaterades: 29 Mar, 07:10

Räddningstjänsten larmades natten mot onsdag till en brand i ett flerfamiljshus i Akalla i nordvästra Stockholm.


— Det brann i ett soprum och det blev rökspridning upp i fastigheten, säger Håkan Eriksson som är ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Stockholm.

Polisen har inlett ett förundersökning om grov mordbrand.

Enligt polisen spontanevakuerade de boende i fastigheten och fem personer fick lättare rökskador, enligt räddningstjänsten.

Larmet inkom 01.26 på morgonen och vid 04-tiden lämnade räddningstjänsten platsen då branden var släckt och fastigheten ventilerad.

TT
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Svenska blöjtillverkaren svartlistas i Ukraina

Ny smäll väntar borätter – ovanlig höjning

Hundratals bostadsrättsföreningar tar till det ovanliga greppet och höjer avgifterna under våren och sommaren. Orsaken är förstås de stigande räntorna som tär på föreningarnas ekonomi.

Frederiksen i fokus – tar hon över i Nato?

Spekulationerna om att Mette Frederiksen kan bli Natos nästa generalsekreterare trappas upp. När den danska statsministern besökte Vita huset i veckan sade hon uttryckligen att hon inte söker jobbet, men det har inte satt stopp för snacket.

Hotell i Somalia attackerades

Islamister från den terrorstämplade gruppen al-Shabab attackerade ett hotell i den somaliska huvudstaden Mogadishu på fredagskvällen, uppger det östafrikanska krigshärjade landets regering.

Så gör kommunerna när familjer inte kan betala

1 timme sedan
Många barnfamiljer har det tufft ekonomiskt just nu. Men bara ett fåtal kommuner har blivit mer generösa när familjer har svårt att betala exempelvis förskoleavgiften, visar en enkät från TT. Det är det minsta vi kan bidra med, säger Kristian Johansson, ekonomichef i Marks kommun.

SAS-missen: Listades som under tvångslikvidation

1 timme sedan
Flygbolaget SAS visades under några timmar på fredagen som "under tvångslikvidation" i det danska bolagsregistret. Orsaken: Ett försenat bokslut.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.