Här är krogarna som slutar sälja Absolut vodka.
Här är krogarna som slutar sälja Absolut vodka. - Foto: Tomas Oneborg & Janerik Henriksson / TT

Här är Sturpelanskrogarna som slutar sälja Absolut vodka

Krogkoncernen Svenska Brasserier, där kända restauranger som Riche och Sturehof på Stureplan i Stockholm ingår, har slutat sälja produkter från Pernod Ricard som är ägare till bland annat Absolut vodka.


— Det stämmer, säger krögaren PG Nilsson, en av dem som driver Svenska Brasserier men som själv inte var inblandad i beslutet och därför inte kan ge fler detaljer.

Kritiken har rasat mot Pernod Ricard sedan det i veckan blev känt att det återupptagit exporten till Ryssland som stoppades efter Rysslands invasion av Ukraina. Flera svenska politiker har uppmanat till bojkott av Absolut vodka.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Rv 50 Lillån i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

FN: Israel hindrar 7 oktober-offer från att prata

Israel hindrar FN:s utredare från att prata med vittnen och offer från 7 oktober-attacken. Det uppger FN:s tidigare chef för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, som leder en utredning om angreppet.

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah i Libanon tar på sig en drönarattack mot Israel på tisdagen.

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.