Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, dömdes till livstids fängelse efter mordet på Tove, 21
Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, dömdes till livstids fängelse efter mordet på Tove, 21 - Foto: Anna-Lena Lindqvist/TT/Privat

Mordet på Tove • Pojkvännens känslor efter domen: "Det får inte tillbaka hans sambo"

Efter en uppslitande rättegång kom domen – Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, döms till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda. Toves sambo tog emot beskedet med lättnad.
– Det får inte tillbaka hans sambo, men han känner att rätten lyssnat, säger sambons biträde Andreas Hannah.


I oktober förra året försvann 21-åriga Tove efter en utekväll i Vetlanda. 17 dagar senare hittades den unga kvinnan död i ett skogsområde.

Rättsprocessen kring Toves död har varit mycket uppmärksammad.

Under onsdagen dömdes Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, till livstids fängelse för mordet på Tove i VetlandaUtöver detta ska kvinnorna betala skadestånd till Toves familj.

Toves sambos biträde: "För honom har det varit självklart"

Sedan Toves död har familjen kämpat för att komma till rätta med vad som hänt.

Att Leshem Jansson och Hellman nu döms för mord och grovt gravfridsbrott är en viktig del i processen, enligt Andreas Hannah, som är målsägandebiträde åt Toves sambo.

— För min klient har det viktiga inte varit påföljden, utan att de fälls till ansvar för mord och gravfridsbrott, säger Andreas Hannah till TT.

— För honom har det varit självklart, så det är viktigt att rätten landar i samma slutsats.

Johanna Leshem Jansson skyllde mordsökningar på Camilla Läckbergs böcker

Mordet på Tove i Vetlanda: Sambon känner att rätten lyssnat

TT: Hur har din klient mått under den här processen?

— Jag tänker att alla människor som har någon de förlorar, som rycks bort på det allra grymmaste sättet, måste det givetvis vara oerhört betungande för.

— Därför kändes det väldigt bra när åklagaren väckte åtal, att det var väl underbyggt, att det fanns stark bevisning och att nu tingsrätten ser det på samma sätt som han själv gör. Det är ändå någon form av att man blivit lyssnad till.

Läs alla nyheter om mordet på Tove i Vetlanda här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!