Undersökta kebaber har innehållit ämnen som kan vara farliga för allergiker utan att det har framgått av förpackningarna från grossisterna. Arkivbild.
Undersökta kebaber har innehållit ämnen som kan vara farliga för allergiker utan att det har framgått av förpackningarna från grossisterna. Arkivbild. - Foto: Michael Probst/AP Photo/TT

Kebab återkallas – innehöll dolda ämnen

Var tredje undersökt kebab i Malmö innehöll ämnen som kan vara farliga för allergiker, men det framgick inte av informationen på förpackningen från grossisten. Sedan stadens miljöförvaltning testat 30 kebaber och hittat odeklarerade allergener i en tredjedel har de utpekade produkterna återkallats från hela den europeiska marknaden, rapporterar Sydsvenskan.


Sex av de undersökta kebaberna innehöll senap, två innehöll selleri och en mjölk, trots att detta inte framgick av förpackningarna från grossisterna.

Maria Svensson, enhetschef på miljöförvaltningen, anser att undersökningen har haft positiv effekt.

— Flera tillverkare av kebabstockar i Europa har ändrat sina kryddblandningar eller ändrat märkningen så att den stämmer med vad kebaben faktiskt innehåller, säger hon till tidningen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!