En studie som Länsförsäkringar genomfört visar hur pensionärer kan få mer i plånboken
En studie som Länsförsäkringar genomfört visar hur pensionärer kan få mer i plånboken - Foto: MANGUS GLANS / PPM & Fredrik Sandberg/TT

Fortsätta jobba eller gå i pension? Så påverkar några extra arbetsår din plånbok

Att gå i pension eller fortsätta jobba och bli "jobbonär"? En ny undersökning som Länsförsäkringar genomfört avslöjar när pensionärer tjänar som mest hur mycket det kan skilja mellan tre yrken.


Fortsätta jobba eller gå i pension? En rykande färsk undersökning som Länsförsäkringar genomfört visar tre föreslagna yrken och när jobben ger mest i plånboken för dig som är i pensionsålder.

Så blev Leif GW rik på börsen – tjänade stora pengar i ett klick: "Rasslade till"

Tre yrken – så mycket skiljer det sig i plånboken

Går du i pensionstankar? Eller funderar du på att fortsätta arbeta när du fyllt 66 år och bli en så kallad "jobbonär"? Då kan nog detta vara till hjälp för att reda ut vad det är just du vill. 

I studien de genomfört har man räknat på olika yrken och hur mycket som blir kvar i din plånbok, beroende på din ålder om du väljer det senare alternativet, att fortsätta arbeta. Det kan faktiskt röra sig om tusenlappar.

Nedan följer tre exempel på yrken och inkomster, och hur detta kan skilja beroende på hur länge du arbetar, går i pension eller väljer att bli en jobbonär, enligt Länsförsäkringar. 

Så sätter du upp en budget – och får kontroll över ekonomin

Foto: Skärmavbild Länsförsäkringar ”Deltid och pensionär – så påverkas din plånbok”
Foto: Skärmavbild Länsförsäkringar ”Deltid och pensionär – så påverkas din plånbok”
Foto: Skärmavbild Länsförsäkringar ”Deltid och pensionär – så påverkas din plånbok”
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!