Leif GW Persson berättar för Aktiespararna om sina klipp på börsen
Leif GW Persson berättar för Aktiespararna om sina klipp på börsen - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Stina Stjernkvist/TT

Så blev Leif GW rik på börsen – tjänade stora pengar i ett klick: "Rasslade till"

I en intervju med Aktiespararna berättar Leif GW Persson om sina aktieaffärer och tillvägagångssätt för att tjäna pengar. Alla tips är dock inte att rekommendera för allmänheten, menar han själv.


Leif GW Persson har genom åren blivit GW med hela svenska folket. Att den folkkära kriminologiprofessorn tillika tv-profilen dessutom är rik och välbärgad är nog ingen större nyhet för de flesta.

Leif GW Perssons förmögenhet – gör miljonvinster i bolagen

Så blir Leif GW Persson rik på börsen

I en intervju med Aktiespararna avslöjar nu GW hur han gör för att bli rik på börsen, genom bland annat ett tillvägagångssätt som kan få det att rassla till ordentligt. 

– Jag har siktat in mig på stora aktier, det ska vara hygglig likviditet. Jag kan stoppa in mycket pengar och har billigt courtage. Då räcker det med att det blir en uppsida på ett par procent för att jag ska tjäna mycket pengar. Vid något tillfälle blev det en uppgång på 15 procent och då rasslade det till rejält, säger Leif GW Persson till Aktiespararna.

Leif GW Perssons lyxliv: Våningen, herrgården och enorma förmögenheten

Så tjänade GW hundratusentals kronor på ett köp

I intervjun berättar han om ett specifikt köp som mer eller mindre gjordes i all hast, och som med lite tur lyckades falla väl ut. Han köpte aktier för hela nio miljoner kronor i Swedbank. Aktierna kostade 183 kronor styck och efter att bankens resultatrapport släppts steg kursen till 187 kronor som högst. 

Leif GW valde att sälja när kursen stod i 185,50 kronor, vilket innebar en vinst på 123 000 kronor.

– Jag chansade och lyckades krångla mig ur det där och tjänade en slant. Men jag rekommenderar ingen att hålla på så där. För mig så gör det ingenting om det skiter sig, det påverkar inte min nattsömn eftersom jag redan har mer pengar än de flesta. Men vanligt folk har inte den möjligheten och därför brukar jag avråda folk från att spara i aktier. De skulle aldrig tåla en rejäl smäll om det går åt helvete.

Här kan du läsa ännu fler nyheter om Leif GW Persson

/
/
/