Stockholm

Kvinna fick hjärtstopp efter operation på skönhetsklinik – dog

Polisen har startat en förundersökning mot en privat klinik i Malmö efter att en patient avled. Kliniken har också förbjudits att utföra estetiska kirurgiska ingrepp under narkos. Arkivbild.
Polisen har startat en förundersökning mot en privat klinik i Malmö efter att en patient avled. Kliniken har också förbjudits att utföra estetiska kirurgiska ingrepp under narkos. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Efter operation på en privat klinik i Malmö drabbades en kvinna av hjärtstopp och avled. Nu inleder polisen en förundersökning om vållande till annans död, rapporterar P4 Malmöhus.


Läs mer

Kvinna dog efter operation på skönhetsklinik – polisen utreder vållande till annans död

Det är fortfarande oklart vad kvinnan dog av. Ingreppet gjordes eftersom hon hade delade magmuskler och efter operationen vaknade hon aldrig upp.

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har tidigare konstaterat att kvinnan fick för höga doser läkemedel och att personalen som ansvarade för narkos saknade specialistkompetens. Personalen behärskade inte heller grunderna i avancerad hjärt- och lungräddning. Medan fortsatt utredning pågår har kliniken förbjudits att utföra estetiska kirurgiska ingrepp under narkos.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.