Polisen har startat en förundersökning mot en privat klinik i Malmö efter att en patient avled. Kliniken har också förbjudits att utföra estetiska kirurgiska ingrepp under narkos. Arkivbild.
Polisen har startat en förundersökning mot en privat klinik i Malmö efter att en patient avled. Kliniken har också förbjudits att utföra estetiska kirurgiska ingrepp under narkos. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Kvinna fick hjärtstopp efter operation på skönhetsklinik – dog

Efter operation på en privat klinik i Malmö drabbades en kvinna av hjärtstopp och avled. Nu inleder polisen en förundersökning om vållande till annans död, rapporterar P4 Malmöhus.


Kvinna dog efter operation på skönhetsklinik – polisen utreder vållande till annans död

Det är fortfarande oklart vad kvinnan dog av. Ingreppet gjordes eftersom hon hade delade magmuskler och efter operationen vaknade hon aldrig upp.

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har tidigare konstaterat att kvinnan fick för höga doser läkemedel och att personalen som ansvarade för narkos saknade specialistkompetens. Personalen behärskade inte heller grunderna i avancerad hjärt- och lungräddning. Medan fortsatt utredning pågår har kliniken förbjudits att utföra estetiska kirurgiska ingrepp under narkos.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.