Två cyklister har förts till sjukhus i ambulans efter att de blivit påkörda av en bil i Nora kommun. Arkivbild.
Två cyklister har förts till sjukhus i ambulans efter att de blivit påkörda av en bil i Nora kommun. Arkivbild. - Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Två cyklister skadade i kollision med bil i Nora

Två cyklister som färdades i en cykelklunga skadades allvarligt när de på söndagen kolliderade med en bil öster om Nora.


Ett 20-tal cyklister var ute och tränade tillsammans när olyckan skedde på en mindre länsväg vid Övre Järle öster om Nora.

Vid 10.20-tiden på söndagsförmiddagen kom larmet om att några av cyklisterna hade kolliderat med en förbipasserande bil. Bilen tros ha färdats i ungefär 70 kilometer i timmen.

— Två personer är allvarligt skadade, men inte livshotande. De är avförda med ambulans, säger Ola Olsson, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Enligt polisen rubriceras händelsen som en olycka, och det finns inga brottsmisstankar mot mannen som körde bilen.

— Det verkar som en cyklist vinglade till och kom lite för långt ut i vägen. De i bilen försökte väja, de körde inte fort eller ovarsamt på något sätt, säger Greger Aronsson, räddningsledare på plats till SVT Nyheter Örebro.

Förutom de två personer som förts till sjukhus har ytterligare fem fått lindriga skador, enligt SVT.

TT
/
SVT
/
/
Senaste nytt

Polis får nytt vapen mot gängen: "Vi är redo"

Tusentals bilarbetare ansluter till strejken

Ytterligare 7 000 bilarbetare har anslutit till den pågående strejken bland anställda inom de tre största biltillverkarna i USA – Ford, General Motors och Stellantis.

Tecken på tillväxt tillbaka i Kinas industri

Aktivitetsnivån inom Kinas tillverkningsindustri ökar för första gången sedan i mars, om än försiktigt. Det visar ett färskt inköpschefsindex från världens näst största ekonomi.

Fängelse för miljonsvindel mot försäkringsbolag

1 timme sedan
En anställd på ett försäkringsbolag döms till två års fängelse för att ha beviljat utbetalningar för påhittade stölder, rapporterar Södermanlands Nyheter.

Massivt regn översvämmar gator i New York

1 timme sedan
Ett kraftigt regnoväder drog in över New York på fredagen med översvämningar, inställd kollektivtrafik och varningar till allmänheten som följd.

Skottlossning i Helsingborg

2 timmar sedan
En skottlossning inträffade i centrala Helsingborg under natten mot lördagen, enligt polisen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.