Två cyklister har förts till sjukhus i ambulans efter att de blivit påkörda av en bil i Nora kommun. Arkivbild.
Två cyklister har förts till sjukhus i ambulans efter att de blivit påkörda av en bil i Nora kommun. Arkivbild. - Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Två cyklister skadade i kollision med bil i Nora

Två cyklister som färdades i en cykelklunga skadades allvarligt när de på söndagen kolliderade med en bil öster om Nora.


Ett 20-tal cyklister var ute och tränade tillsammans när olyckan skedde på en mindre länsväg vid Övre Järle öster om Nora.

Vid 10.20-tiden på söndagsförmiddagen kom larmet om att några av cyklisterna hade kolliderat med en förbipasserande bil. Bilen tros ha färdats i ungefär 70 kilometer i timmen.

— Två personer är allvarligt skadade, men inte livshotande. De är avförda med ambulans, säger Ola Olsson, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Enligt polisen rubriceras händelsen som en olycka, och det finns inga brottsmisstankar mot mannen som körde bilen.

— Det verkar som en cyklist vinglade till och kom lite för långt ut i vägen. De i bilen försökte väja, de körde inte fort eller ovarsamt på något sätt, säger Greger Aronsson, räddningsledare på plats till SVT Nyheter Örebro.

Förutom de två personer som förts till sjukhus har ytterligare fem fått lindriga skador, enligt SVT.

TT
/
SVT
/
/
Senaste nytt

Polisen i Osby rapporterar om brand

Röda siffror på Wall Street

1 timme sedan
De ledande indexen på New York-börs levererade tunga minussiffror efter att tisdagens handel avlutats. Räntefrossa var en av förklaringarna.

Expert om ny SAS-plan: Bolaget kan räddas

1 timme sedan
SAS nya plan framåt kan rädda det krisande flygbolaget, enligt analytikern Jacob Pedersen. Det kommer naturligtvis att ta SAS genom processen, säger han. Samtidigt överraskas han av att bolaget inte har lyckas få in 9,5 miljarder i nytt kapital.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En person blev påkörd vid övergångsställe.", skriver polisen på sin hemsida.

Permobil-bunden kund kunde inte komma ut ur Coop: "Man är ju kund som alla andra"

2 timmar sedan
På en Coop-butik i Västerås kan inte rullstolsbundna, människor med permobiler och barnvagnar ta sig ut utan personalens hjälp.

Minst 20 döda i bussolycka i Italien

2 timmar sedan
Minst 20 personer, inklusive två barn, har omkommit sedan en buss fallit från en bro i Venedig i Italien på tisdagskvällen, uppger en talesperson för staden. Många är skadade och förda till sjukhus.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.