Två cyklister har förts till sjukhus i ambulans efter att de blivit påkörda av en bil i Nora kommun. Arkivbild.
Två cyklister har förts till sjukhus i ambulans efter att de blivit påkörda av en bil i Nora kommun. Arkivbild. - Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Två cyklister skadade i kollision med bil i Nora

Två cyklister som färdades i en cykelklunga skadades allvarligt när de på söndagen kolliderade med en bil öster om Nora.


Ett 20-tal cyklister var ute och tränade tillsammans när olyckan skedde på en mindre länsväg vid Övre Järle öster om Nora.

Vid 10.20-tiden på söndagsförmiddagen kom larmet om att några av cyklisterna hade kolliderat med en förbipasserande bil. Bilen tros ha färdats i ungefär 70 kilometer i timmen.

— Två personer är allvarligt skadade, men inte livshotande. De är avförda med ambulans, säger Ola Olsson, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Enligt polisen rubriceras händelsen som en olycka, och det finns inga brottsmisstankar mot mannen som körde bilen.

— Det verkar som en cyklist vinglade till och kom lite för långt ut i vägen. De i bilen försökte väja, de körde inte fort eller ovarsamt på något sätt, säger Greger Aronsson, räddningsledare på plats till SVT Nyheter Örebro.

Förutom de två personer som förts till sjukhus har ytterligare fem fått lindriga skador, enligt SVT.

TT
/
SVT
/
/
Senaste nytt

Danmarks etiska råd vill utöka aborträtten

Två bilar i krock utanför Örebro – stopp i båda körfälten

"Polisen är på plats vid en trafikolycka på länsväg 207 i närheten av Atleverket.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryska medier: Flottchefen är inte alls död

Viktor Sokolov, befälhavare för ryska svartahavsflottan, har i dag deltagit i ett videomöte med försvarsminister Sergej Sjojgu. Det hävdar regimtrogna ryska medier, efter Ukrainas uppgifter om att Sokolov har dödats.

Tesla i fokus när EU granskar elbilar från Kina

Amerikanska Teslas leveranser av elbilar tillverkade i Kina är i fokus när EU granskar dumpning av elbilar som tillverkats med statliga kinesiska subventioner. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till flera källor. Teslas aktie faller i förhandeln på Wall Street efter uppgifterna.

Region riskerar skadestånd efter spermiestöld

1 timme sedan
Ett okänt antal donatorbarn i Halland berövades rätten till information om sitt genetiska ursprung. Det skedde i strid mot lagen och det var inte bara en enskild läkares ansvar. Slutsatsen dras i en extern rapport som genomförs på Region Hallands uppdrag.

Turkiet: Ja till Nato om vi får stridsflyg

1 timme sedan
Turkiet kommer att godkänna den svenska Natoansökan om USA håller sitt löfte om försäljning av F-16 plan till landet, säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan enligt Reuters.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.