Hisingsbron fastnade igen. Arkivbild.
Hisingsbron fastnade igen. Arkivbild. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Hisingsbron fastnade – avstängd i en timme

Hisingsbron i Göteborg fastnade i uppfällt läge på måndagskvällen. Bron var helt avstängd för trafik över en timme.


Alla spårvagnsavgångar över bron ställdes in och elva busslinjer leddes om, vilket ledde till betydligt längre restider.

På Hisingen spelas derby mellan Häcken och IFK Göteborg i allsvenskan, och i Slottsskogen på fastlandssidan arrangeras löptävlingen Vårruset, något som ledde till att fler personer än vanligt påverkades av störningen.

Senast i mars fastnade Hisingsbron i uppfällt läge, och då dröjde det också drygt en timme innan trafiken kunde släppas på igen.

TT
/
/
Senaste nytt

"Vampyrdrönare" ny del av ukrainsk offensiv

Jan Emanuel: Våldsvågen kan stoppas

Ett helt samhälle ställer sig frågan – hur stoppar man dagens våldsvåg? Jan Emanuel tror sig ha svaret. Är du myndig nog att skjuta någon är du också myndig nog att ta ett rejält straff.

Kommer inte åt E6: "Väldigt instabilt"

Trafikverket kommer ännu inte åt E6 efter jordskredet i Stenungsund, rapporterar P4 Väst.

Nya tvångsmedel paradigmskifte för övervakning

Polis får nu möjlighet att rikta hemliga tvångsmedel mot personer som inte är misstänkta för brott. Det här är ett paradigmskifte när det gäller de brottsutredande myndigheternas möjlighet att övervaka människor, säger Fredrik Bergman Evans, chef för Centrum för rättvisa.

Polis får nytt vapen mot gängen: "Vi är redo"

Just när gängvåldet slår som hårdast får svensk polis ett nytt efterlängtat verktyg: möjligheten att avlyssna personer utan brottsmisstanke. Förhoppningen är att kunna stoppa våld och mord innan det blir verklighet. Vi är redo från dag ett, säger Charlotta Höglund på Nationella operativa avdelningen (Noa).

Tusentals bilarbetare ansluter till strejken

1 timme sedan
Ytterligare 7 000 bilarbetare har anslutit till den pågående strejken bland anställda inom de tre största biltillverkarna i USA – Ford, General Motors och Stellantis.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.