Hovrätten för Västra Sverige sänker straffet för en person som var inblandad i knarkhärvan i Göteborgs skärgård. Arkivbild.
Hovrätten för Västra Sverige sänker straffet för en person som var inblandad i knarkhärvan i Göteborgs skärgård. Arkivbild. - Foto: Micke Larsson/TT

50 kilo kokain tappades bort i havet och flöt i land – man får sänkt straff

Hovrätten för västra Sverige sänker straffet för en av de män som dömts för inblandning i knarkhärvan i Göteborgs skärgård.


När 380 kilo kokain flyttades från ett lastfartyg till en motorbåt tappades omkring 50 kilo i havet, och hittades sommaren 2020 när kokainpaketen flöt iland på Styrsö. Brottet har kallats en av de större kokainaffärerna i svensk kriminalhistoria.

50 kilo kokain tappades i havet vid Styrsö – får sänkt straff

I mars dömdes fyra män för synnerligen grovt narkotikabrott. Åklagaren samt två av männen överklagade, men hovrätten för västra Sverige gör i skuldfrågan samma bedömning som tingsrätten.

För den ene mannen fastställs straffet till åtta års fängelse. Straffet för den andre mannen sänks dock från sju år till fem år, eftersom han begått brottet en kort tid före en annan dom.

"Brottsligheten ska straffmätas som om alla gärningar var uppe till bedömning samtidigt", skriver hovrätten i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har omkring 15 personer dömts för att ha hanterat delar av knarkpartiet.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.