Hovrätten för Västra Sverige sänker straffet för en person som var inblandad i knarkhärvan i Göteborgs skärgård. Arkivbild.
Hovrätten för Västra Sverige sänker straffet för en person som var inblandad i knarkhärvan i Göteborgs skärgård. Arkivbild. - Foto: Micke Larsson/TT

50 kilo kokain tappades bort i havet och flöt i land – man får sänkt straff

Hovrätten för västra Sverige sänker straffet för en av de män som dömts för inblandning i knarkhärvan i Göteborgs skärgård.


När 380 kilo kokain flyttades från ett lastfartyg till en motorbåt tappades omkring 50 kilo i havet, och hittades sommaren 2020 när kokainpaketen flöt iland på Styrsö. Brottet har kallats en av de större kokainaffärerna i svensk kriminalhistoria.

50 kilo kokain tappades i havet vid Styrsö – får sänkt straff

I mars dömdes fyra män för synnerligen grovt narkotikabrott. Åklagaren samt två av männen överklagade, men hovrätten för västra Sverige gör i skuldfrågan samma bedömning som tingsrätten.

För den ene mannen fastställs straffet till åtta års fängelse. Straffet för den andre mannen sänks dock från sju år till fem år, eftersom han begått brottet en kort tid före en annan dom.

"Brottsligheten ska straffmätas som om alla gärningar var uppe till bedömning samtidigt", skriver hovrätten i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har omkring 15 personer dömts för att ha hanterat delar av knarkpartiet.

TT
/
Relaterat
Senaste nytt

Röda siffror på Wall Street

Expert om ny SAS-plan: Bolaget kan räddas

SAS nya plan framåt kan rädda det krisande flygbolaget, enligt analytikern Jacob Pedersen. Det kommer naturligtvis att ta SAS genom processen, säger han. Samtidigt överraskas han av att bolaget inte har lyckas få in 9,5 miljarder i nytt kapital.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En person blev påkörd vid övergångsställe.", skriver polisen på sin hemsida.

Permobil-bunden kund kunde inte komma ut ur Coop: "Man är ju kund som alla andra"

1 timme sedan
På en Coop-butik i Västerås kan inte rullstolsbundna, människor med permobiler och barnvagnar ta sig ut utan personalens hjälp.

Minst 20 döda i bussolycka i Italien

1 timme sedan
Minst 20 personer, inklusive två barn, har omkommit sedan en buss fallit från en bro i Venedig i Italien på tisdagskvällen, uppger en talesperson för staden.

"Katastrofalt" besked för SAS-aktieägarna

1 timme sedan
SAS-aktien avnoteras från börsen. 137 000 svenskar får nu se sitt värde gå upp i rök. "Katastrofalt", enligt Aktiespararnas vd Joacim Olsson.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.