Kvinna sa upp sin inneboende – blev misshandlad, rånad och mordhotad.
Kvinna sa upp sin inneboende – blev misshandlad, rånad och mordhotad. - Foto: Johan Nilsson/TT & Stella Pictures

Ung kvinna sa upp sin inneboende – blev kidnappad, misshandlad och rånad

En gymnasieelev ber sin inneboende att flytta ut. Istället blev hon frihetsberövad, misshandlad, hotad och utpressad i fyra timmar. Nu har domen mot de fem gärningspersonerna fallit.


En ung kvinna bad sin inneboende att flytta ut då det inte fungerade att bo två personer på liten yta. Det skulle dessvärre få stora konsekvenser då den inneboende bestämde sig för att hämnas. 

Sa upp inneboende – blev frihetsberövad och misshandlad

Tre okända kvinnor tränger sig in i den unga kvinnans lägenhet och säger att de ska hämta saker som den inneboende lämnat kvar. Istället låser de dörren och berättar för kvinnan, som är en gymnasieelev, att hon har en skuld på 30 000 kronor i och med att den inneboende har blivit sviken av henne. I samband med detta ska även de tre personerna hållit en kniv mot hennes hals, skriver Hem & hyra. 

Hela händelsen ska ha inträffat under fyra timmar då kvinnan utsätts för flera brott.

De tre, för kvinnan okända personerna, ska ha rotat igenom lägenheten och packat ner nycklar, plånbok, skoldator, mobil, parfym och SL-kort i en väska. Efter en stund ska även den uppsagda inneboenden ha kommit till bostaden med en kille. Då ska flera slag och sparkar delats ut mot ansikte, rygg och nacke. 

Alla fem gärningspersoner, som enligt Hem & hyra är mellan 18-29 år, ska ha nekat till brott. 

Trots det dömer nu Solna tingsrätt den inneboende och de övriga fyra för inbrottsstöld, olaga frihetsberövande, försökt till utpressning, övergrepp i rättssak och misshandel. 

Domen för två av dem blir skyddstillsyn och ungdomsvård medan de tre övriga får fängelse i två år samt att de ska betala skadestånd till den drabbade. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!