Vissa hundar är mer känsliga för värme än andra.
Vissa hundar är mer känsliga för värme än andra. - Foto: Pexels

Här är hundraserna som tål sommarvärmen allra sämst: "Extra känsliga"

När utomhustemperaturen börjar röra sig kring 30-gradersstrecket kan det bli svettigt för både människor och husdjur. Faktum är att det finns vissa hundar som är särskilt känsliga för värme.


Sommaren är äntligen här och med det följer också höga temperaturer som kan ställa till med besvär för våra fyrbenta vänner med päls.

Men det finns faktiskt vissa hundar som är mer känsliga för värme än andra.

Hundarna som är känsliga mot värme

För Nyheter24 berättar Caroline Jangdal, veterinär hos Agria, om de hundraser som är extra sårbara när sommarvärmen slår till.

– Brakycefala hundraser, hundar med platta nosar, är extra känsliga då det är vanligt att de lider av andningssvårigheter som försvåras i värmen. 

– Man vet även att storvuxna raser är mer känsliga än små och även de som har tjock päls. Unga och äldre djur och de som har andra pågående sjukdomar kan också vara känsligare för värme. 

Så vet du om din hund fått värmeslag – viktiga tecknen: "Livshotande"

Så skyddar du hunden från värmeslag

Det gäller därför att se till att din vovve inte blir för varm under sommarens hetaste dagar.

– Att alltid låta hunden ha tillgång till frisk luft, vatten och skugga är det bästa sättet att skydda hunden från värmeslag. Undvik att promenera när det är som varmast och var försiktig om du cyklar eller motionerar hunden varma dagar, säger Caroline Jangdal.

Läs alla våra artiklar om hundar här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!