Efter ett stort polispådrag med bilar och helikopter kunde polisen gripa en man i 20-årsåldern, som nu är anhållen misstänkt för grovt vapenbrott. Arkivbild.
Efter ett stort polispådrag med bilar och helikopter kunde polisen gripa en man i 20-årsåldern, som nu är anhållen misstänkt för grovt vapenbrott. Arkivbild. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Man gripen misstänkt för grovt vapenbrott

Ett grovt brott inträffade i Sunnersta i Uppsala på torsdagskvällen. Flera polispatruller i både bil och helikopter följde i ett stort pådrag efter den misstänkte, som först försökte fly i en hyrbil.


Vid 01-tiden på natten mot fredagen kunde polisen sedan gripa en man i 20-årsåldern, som anhölls misstänkt på sannolika skäl för grovt vapenbrott.

— Åklagare har nu fram till måndag klockan 12 på sig att ta ställning till om den misstänkte mannen ska begäras häktad eller inte, uppger Robin Simonsson, kommunikatör vid Åklagarmyndigheten, för TT.

Han kan inte avslöja mer om det vapenbrott mannen är misstänkt för, eftersom det rör sig om uppgifter skyddade av sekretess.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.