Sverige har många fina badplatser. Men Skanörs Havsbad (t.h) har blivit utsedd till den allra bästa.
Sverige har många fina badplatser. Men Skanörs Havsbad (t.h) har blivit utsedd till den allra bästa. - Foto: Andreas Hillergren/TT & Johan Nilsson/TT

Lista: Här är de 7 bästa badplatserna i Sverige – enligt ny undersökning

Sverige är ett avlångt land med många fina natursköna miljöer. Så även badplatser. I en ny undersökning har 1 800 badplatser runt om i landet granskats, för att ta reda på vilken som är den bästa – och DEN vann.


Under sommaren är det ofta en ständig jakt på att hitta närmaste vattenhål att doppa tårna i för att få svalka sig. Men frågan är då vilken av alla tusentals badplatser i vårt avlånga land som egentligen är den allra bästa. 

I en undersökning genomförd av tidningen Aftonbladet och nyhetssajten Newsworthy har man samlat in recensionsdata fån Google. Totalt har de gått igenom 1 800 badplatser över hela Sverige för att ta reda på den ständiga frågan: Vilken är egentligen den bästa badplatsen i Sverige? 

Betygsskalan på Google går från 0-5. Dock förbehåller man sig att bedömningen kan vara en smula otydlig då genomsnittsbetyget för en badplats ligger på omkring 4,3 och färre än fem procent når över 4,6 vilket får ses som ett ”nålsöga” i sammanhanget. Det innebär alltså att om man hittar en badplats med högre betyg, ja då bör det vara ett riktigt paradis. 

Sveriges 7 bästa badplatser – en ensam vinnare

  1. Skanörs Havsbad, Vellinge Kommun: 4,9
  2. Sandhammaren Havsbad, Ystads kommun: 4,8
  3. Hopptorn Boviken, Tanums kommun: 4,8
  4. Bomstadsbadet, Karlstads kommun: 4,8
  5. Galvsjöns Badplats, Bollnäs kommun: 4,8
  6. Gladtjärnen, Vansbro kommun: 4,8 
  7. Tovenbadet, Västerviks kommun: 4,8 
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!