En kraftig brand utbröt under natten till torsdagen i en villa i Eksjö. Arkivbild.
En kraftig brand utbröt under natten till torsdagen i en villa i Eksjö. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Villa brann ned – en person söks

En villa har brunnit kraftigt i småländska Eksjö under natten till torsdagen. Det finns inga bekräftade skador – men en person saknas eventuellt.


Räddningstjänst och polis larmades till platsen vid halv fyra-tiden och möttes då av öppna lågor, skriver Smålands-Tidningen.

Efter cirka en timmes släckningsarbete var branden under kontroll, men villan var då totalförstörd.

— Jag har fått till mig att det var en allvarlig brand och det bedömdes tidigt att huset var övertänt, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen, till TT.

En person kan saknas efter brand i Eksjö

Det finns i nuläget inga bekräftade personskador, men det kan vara så att en person saknas.

— När det är bränder i bostäder så försöker man snabbt se över vilka personer som skulle kunna finnas i bostaden, och i det här fallet är det en person man inte har kommit i kontakt med, säger Dennis Johansson Strömberg och tillägger:

— Men den personen skulle kunna befinna sig någon annanstans också, det är inte helt otänkbart.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig skadegörelse och ska genomföra en kriminalteknisk undersökning på platsen när det är möjligt.

— Räddningstjänsten behöver hantera efterdyningarna av branden först. Det gäller att det är rätt temperatur och rätt förutsättningar för att vi ska kunna arbeta på platsen, säger Johansson Strömberg.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!