En kvinna i Västerås sägs upp från sin bostad efter störningar och sabotage.
En kvinna i Västerås sägs upp från sin bostad efter störningar och sabotage. - Foto: Fredrik Persson/TT & Johan Nilsson/TT

Kvinna saboterade och hotade sina grannar – vräks från bostaden

En kvinna i Västerås vräks från sin bostad efter att ha uppträtt hotfullt och saboterat allmänna utrymmen och riskerat att orsaka stora skador i sin lägenhet, skriver Hem & hyra.


Boende i ett hyreshus i Västerås levde under flera års tid med rädsla för en av sina grannar. Anledningen är att en kvinna i hyreshuset hade ett minst sagt dåligt humör, något som ska ha gått ut över boende i huset, skriver Hem & hyra. 

Hade badkaret i hallen

Kvinnan ska ha varit flitig på att redogöra för vad hon tycker och tänker om andra hyresgäster och deras anhöriga. En av kvinnans grannar fick en mindre trevlig överraskning i den gemensamma tvättstugan. 

Kvinnan ska då ha dragit ut alla slangar till maskinen vilket ska ha fått rummet att bli blötlagt. 

Vid ett annat tillfälle ska även kvinnan ha kastat tallrikar från sin balkong ner på gården.

Efter mycket om och men fick till slut hyresvärdens anställda göra ett hembesök. Under det fann man ett badkar som stod parkerat utanför badrummet vilket riskerade att orsaka vattenskador i lägenheten. Enligt Hem & hyra ska kvinnan ha haft badkaret just där för avsikt att tvätta och platsen ska ha varit det enda stället där det fick plats, enligt kvinnan själv.

Hyresnämnden slår fast: Kvinnan tvingas flytta

Till slut valde hyresnämnden att slå fast att kvinnan brutit mot vårdplikten över bostaden och att störningarna pågått så länge och varit av så pass allvarlig karaktär att det finns grund för uppsägning, som nu verkställs. 

Roger Höög, förbundsjurist på Hyresgästföreningen säger till Hem & hyra att gränsen för vad som betraktas som en störning inte alltid är helt enkel att dra.

Hyreslagen säger att man inte får störa så att det påverkar grannarnas boendemiljö eller hälsa. Men samtidigt ska ju alla kunna leva sitt liv normalt i sin lägenhet. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!