Trots höga priser och extremhetta reser svenska folket gärna utomlands.
Trots höga priser och extremhetta reser svenska folket gärna utomlands. - Foto: Erik Johansen & Henrik Montgomery/TT

Hit reser svenska folket helst – trots extremhetta och höga priser

Under en längre tid har inflationen bidragit till höjda priser på det mesta i samhället, så även resor. Och nu råder en extrem värmebölja i Europa, men trots det reser svenska folket som aldrig förr.


Trots flera månader av höga priser på det mesta i samhället och sommarens extremhetta runt om i Europa så väljer svenskarna att resa som aldrig förr. 

Den senaste tidens värmebölja som sprider sig över Europa har lamslagit flera medelhavsländer, så som Grekland, Italien och Spanien.  

Inflationen har också bidragit till att priserna för en solsemester är högre än på mycket länge. Men trots allt detta väljer vi alltså att resa till just de områdena där priserna kan upplevas som höga och hettan är som högst. 

Sveriges Radio P4 Göteborg har pratat med flera resebolag, och det som är synonymt för dem alla är att ingen märker något avvikande när det gäller avbokningar, snarare tvärtom då svenska folket upplevs prioritera just resandet, för tillfället.

5 saker som irriterar svenska bilförare allra mest – det toppar listan

Hit reser svenskarna helst – just nu

Länder runt Medelhavet dominerar de mest bokade resmålen hos resebolagen. Alexandra Lindgren Kaoukji, kommunikationschef på SAS berättar för Sveriges Radio att man prioriterar att resa för stunden.

– Vi märker ingen större avtappning eller avbokningar, utan man prioriterat att komma ut i världen. Den här tiden på året är det klassikerna, runt Medelhavet. 

Även Mikael Blaxland på Reseguiden bekräftar att många Medelhavsländer just nu trendar när det kommer till platser svenskar helst reser till.

– Folk verkar gilla Turkiet. Grekland, man ser Kreta och Rhodos. Sen även Spanien.

Detta lyssnar svenska bilförare helst på – under bilresan

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!