Turkiets president Recep Tayyip Erdogan säger återigen att det turkiska parlamentet kommer att ratificera den svenska Natoansökan först i höst. Arkivbild.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan säger återigen att det turkiska parlamentet kommer att ratificera den svenska Natoansökan först i höst. Arkivbild. - Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Erdogan står fast om Natobeslut i höst

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan återupprepar att landets parlament kommer att fatta beslut om Sveriges Natoansökan när parlamentet återsamlas igen efter sommaruppehållet, vilket sker i oktober.


— Vi kommer att göra vår del när parlamentet återsamlas, säger Erdogan till reportrar på måndagskvällen rapporterar regeringsvänliga tidningen Daily Sabah.

På Natotoppmötet i Vilnius nyligen lovade Erdogan att skicka vidare den svenska ansökan till parlamentet för godkännande "så snart som möjligt", utan att ge ett exakt datum för ratificeringen.

Den svenska regeringen hoppas på att parlamentet ska extrainkallas under sommaren, så att Sverige kan bli fullvärdig Natomedlem tidigare än oktober.

Just i dag, den 25 juli, håller det turkiska parlamentet ett extraordinärt möte, men enligt uppgifter till TT handlar det om ett förslag om att höja minimilöner och pensioner.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!