Det har svenskarna helst i glaset på kräftskivan – överlägsen etta toppar listan
Kräftsäsongen är äntligen här. I en ny undersökning redovisar Kantar Public vad svenskarna allra helst häller i glaset när det är dags att duka långbord och bjuda in till kräftskiva.
Gillar du artikeln?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.
När sensommaren är i antågande är det dags att plocka fram hattar, papperstallrikar, girlanger och nubbe då det är dags att bjuda in till kräftskiva.
Kräftskiva på g? Så ska du tänka kring din dekoration till festen
Det har svenskarna helst i glaset – på kräftskivan
Lika säkert som att solen går upp är den svenska kräftskivan som är en återkommande tradition i många hushåll. Och lika populärt som att äta kräftor och västerbottenpaj är det att ha något gott i glaset.
Frågan är då vad svenskarna helst dricker på kräftskivan. Det har Kantar Public tagit reda på. I en ny undersökning redovisar de nämligen en lista på vad man helst har i glaset.
- Öl 49 procent
- Snaps 27 procent
- Vitt vin 21 procent
- Läsk 14 procent
- Stilla vatten 12 procent
- Mousserande vin 11 procent
- Naturellt kolsyrat vatten 11 procent
- Smaksatt kolsyrat vatten 11 procent
- Cider 10 procent
- Drinkar 6 procent
- Rött vin 5 procent
- Alkoholfria drinkar 5 procent
- Saft 1 procent
Undersökningen är genomförd av Kantar Public på uppdrag av SodaStream genom intervjuer av totalt 1 131 personer.