När sensommaren är i antågande är det dags att plocka fram hattar, papperstallrikar, girlanger och nubbe då det är dags att bjuda in till kräftskiva.
Det har svenskarna helst i glaset – på kräftskivan
Lika säkert som att solen går upp är den svenska kräftskivan som är en återkommande tradition i många hushåll. Och lika populärt som att äta kräftor och västerbottenpaj är det att ha något gott i glaset.
Frågan är då vad svenskarna helst dricker på kräftskivan. Det har Kantar Public tagit reda på. I en ny undersökning redovisar de nämligen en lista på vad man helst har i glaset.
- Öl 49 procent
- Snaps 27 procent
- Vitt vin 21 procent
- Läsk 14 procent
- Stilla vatten 12 procent
- Mousserande vin 11 procent
- Naturellt kolsyrat vatten 11 procent
- Smaksatt kolsyrat vatten 11 procent
- Cider 10 procent
- Drinkar 6 procent
- Rött vin 5 procent
- Alkoholfria drinkar 5 procent
- Saft 1 procent
Undersökningen är genomförd av Kantar Public på uppdrag av SodaStream genom intervjuer av totalt 1 131 personer.