Inspektionen för vård och omsorg drar in legitimationen för den sjuksköterska som tog strypgrepp på en kollega. Arkivbild.
Inspektionen för vård och omsorg drar in legitimationen för den sjuksköterska som tog strypgrepp på en kollega. Arkivbild. - Foto: Marko Säävälä/TT

Sjuksköterska tog strypgrepp på kollega – efter bråk om läkemedelsvagn

Sjuksköterskan tog strypgrepp på en undersköterska. Nu har inspektionen för vård och omsorg (Ivo) beslutat att dra in sjuksköterskans yrkeslegitimation, rapporterar Skånska Dagbladet.


Enligt den manliga sjuksköterskan hade den kvinnliga undersköterskan försökt hindra honom från att använda en läkemedelsvagn, vilket fick honom att ilskna till. Det blev bråk med både knuffar och brottning på expeditionen och dessutom tog sjuksköterskan under arbetspasset tag om halsen på undersköterskan och tryckte till.

Sjuksköterskan åtalades för två fall av misshandel mot kollegan och dömdes till samhällstjänst. Nu har inspektionen för vård och omsorg (Ivo) beslutat att dra in hans yrkeslegitimation. Ivo anser att mannen genom brotten ”missbrukat det förtroende som allmänheten har rätt att hysa till en legitimerad yrkesutövare inom hälso- och sjukvården”.

TT
/
/
IVO
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!