Flera män misstänks för människorov. Arkivbild.
Flera män misstänks för människorov. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Fem män anhålla misstänkta för kidnappning av man i 20-årsåldern

Fem män mellan 20 och 30 år har anhållits misstänkta för människorov i Trollhättan.


— Det kom till vår kännedom i går, måndag, att en man i 20-årsåldern blivit bortförd mot sin vilja, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

— Vi lyckades anträffa mannen och han kördes till sjukhus för kontroll. Där kunde de konstatera att han inte fått några allvarligare skador.

Polisen genomförde under tisdagen flera husrannsakningar i Trollhättan. De fem anhållna männen är alla kända av polisen sedan tidigare, och brottet misstänks ha begåtts på måndagen.

Det är oklart hur länge mannen varit bortförd.

— Utredningen är i ett känsligt läge, och jag kan inte lämna mer information om det som hänt just nu, säger Peter Adlersson.

TT
/
Senaste nytt

Man misstänks för grov våldtäkt på Sis-hem

En vecka på sig att söka PFAS–skadestånd

Tiden är snart ute för boende i Kallinge som fått i sig PFAS via dricksvattnet, om de vill söka skadestånd. Preskriptionstiden går ut den 16 december, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

Dryck på Systembolaget stoppas – måste förstöras: "Helt galet"

Ett persiskt vin, gjort på frysta druvor från Zagrosbergen, som sålts på Systembolaget totalförbjuds av Livsmedelsverket. Drycken får nämligen inte kallas vin, fruktvin eller någonting annat, rapporterar SVT Småland.

Man i 75-årsåldern blev nästan blind – fick vänta "orimligt länge" på vård

Det dröjde så länge innan en man fick hjälp av ögonmottagningen att han nästan hann bli helt blind. Mannen hade redan hos en optiker visat tecken på sjukdom i gula fläcken.

Putin ställer som väntat upp i vårens val

Rysslands president Vladimir Putin ställer upp i nästa års presidentval som hålls i mars, rapporterar ryska statliga medier. Det innebär att han tillåts hålla kvar sitt orubbliga grepp om makten i minst sex år till.

Riksbanken: Inflationstrycket avtar verkligen

1 timme sedan
Per Jansson, vice riksbankschef ser allt mer positivt på inflationsläget. I ett tal i Malmö kommenterade han de senaste inflationssiffrorna: