Johanna Möller dömdes till livstids fängelse för mord och mordförsök.
Johanna Möller dömdes till livstids fängelse för mord och mordförsök. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Tor Erik Schrøder/NTB/TT

Arbogakvinnans brev till dottern – från fängelset: "När jag kommer ut..."

Amanda Blomsterlund, 29, är Johanna Möllers äldsta barn och den enda som vittnade mot henne i rätten. Nu berättar hon om breven som hennes mamma skickar från fängelset.


I augusti 2017 dömdes Johanna Möller, som i media kom att kallas "Arbogakvinnan", till livstids fängelse för mord och mordförsök tillsammans med hennes dåvarande pojkvän Mohammad Rajabi.

Året innan hade Möllers föräldrar attackerats med kniv i familjens sommarstuga utanför Arboga. Pappan, Göran Möller, anträffades död när polisen anlände till bostaden, medan mamman Anki Möller överlevde trots svåra skador. 

Johanna Möllers relation till mamman – efter mordförsöket i Arboga

Johanna Möller skickar brev till dottern

Arbogakvinnans mamma vittnade mot henne i rättegången och det gjorde även ett av hennes sex barn: dottern Amanda Blomsterlund, som nu är 29 år gammal. 

I en intervju med Expressen berättar nu Amanda om hur hon än i dag får brev från sin mamma som avtjänar sitt livstidsstraff på kvinnoanstalten i Ystad. I dessa skuldbelägger hon ofta dottern för att hon dömdes överhuvudtaget.

– "Gola sin egen mamma, vad i helvete? Man skyddar sin familj. Jag dömdes utan ett enda bevis", läser dottern ur ett av breven hon mottagit.

Johanna Möllers dotter om uppväxten: "Alltid sagt hur tjock jag är"

Amanda Blomsterlund: "Kastat många brev"

Trots att Amanda Blomsterlund inte vill ha någon kontakt med Johanna Möller kan Kriminalvården inte stoppa henne från att skicka breven. 

– Varenda gång jag får ett brev så har jag ångest i minst en månad över det brevet. Som det varit nu så har jag kastat många brev innan jag ens öppnat dem, säger hon till Expressen.

– Hon säger i varenda brev: "När jag kommer ut ska allting bli som vanligt igen". Men det finns inget "som vanligt" längre, konstaterar Amanda.

Arbogakvinnans barn Julia och David om livet innan mordet: "Det var kaos"

Läs alla våra artiklar om Arbogakvinnan Johanna Möller här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!