Tisdag 25 Jan
Stockholm

Arbogakvinnans barn Julia och David talar ut: "Det var kaos"

I Viaplay-serien "Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna" berättar Arbogakvinnans barn om sin mamma.
I Viaplay-serien "Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna" berättar Arbogakvinnans barn om sin mamma. Foto: Skärmavbild/Viaplay

Johanna Möller dömdes, tillsammans med pojkvännen Mohammad Rajabi, för mord och mordförsök på sina föräldrar. Nu berättar hennes barn om relationen till mamman och Rajabi – och tiden innan och efter dådet mot morföräldrarna.
– Det var kaos i familjen, säger dottern Julia i "Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna" som har premiär på Viaplay den 13 januari.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 3 augusti 2016 larmades polisen till en sommarstuga utanför Arboga. I bostaden hittades en 68-årig man död, medan hans fru, som själv ringt SOS Alarm, anträffades svårt skadad.

Bakom dådet låg parets egna dotter Johanna Möller och hennes pojkvän Mohammad Rajabi, vilka bägge två dömdes för mord och mordförsök. Läs mer om rättsfallet här.

Men i den nya dokumentärserien "Johanna Möller – Sveriges mest hatade kvinna", som har premiär på Viaplay den 13 januari, granskas rättsfallet och huruvida Arbogakvinnan fick en rättvis rättegång.

Dottern Julia om Johanna Möller: "Omtänksam"

I dokumentärserien medverkar Johanna Möllers dotter Julia, som berättar om hur det är att vara dotter till Arbogakvinnan.

– I min hemstad kan det vara lite jobbigt eftersom det är en ganska liten stad, så alla känner ju varandra sedan innan. Många frågar direkt och det tycker jag är skönare. Andra försöker låtsas som att de inte riktigt vet.

Johanna Möllers dotter Julia. Foto: Skärmavbild/Viaplay

Vidare berättar dottern om hur hon upplevt Möller som en både omtänksam och stöttande mamma, och som den som höll ihop familjen tillsammans med hennes morfar.

Johanna Möllers barn berättar om flyktingboendet

Innan mordet och mordförsöket arbetade Johanna Möller som socialsekreterare, och under hösten 2015 startade hon ett flyktingboende. Enligt dottern bedrevs boendet som ett "familjeföretag".

En av de som var anställda var Möllers son David, som även han medverkar i dokumentärserien, och som berättar hur han lagade mat, städade och lärde flera av de ensamkommande flyktingarna svenska.

Mohammad Rajabi flyttar in hos Arbogakvinnan

Men snart flyttade några av de afghanska flyktingarna, däribland Mohammad Rajabi, från boendet och hem till Johanna Möller – något som fick familjen att reagera, enligt dottern Julia. 

Mohammad Rajabi dömdes för mord och mordförsök. Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

– Ingen av oss tyckte väl att det var okej. Hon bodde ju i en liten lägenhet. Inte jättestor och hon hade ju redan ganska många barn, så det blir ju lite trångt att ta in afghanska barn också, tycker jag. Det var väl både mormor och morfar och moster som hade olika åsikter än mamma. Det var kaos i familjen.

Johanna Möllers son David: "Skämdes"

Det dröjer inte länge innan familjen förstår att Johanna Möller och Mohammad Rajabi inlett en relation med varandra, vilket skapade skamkänslor hos sonen David.

– Jag skämdes ju mest för att han var där. Jag menar min mamma var ju inte den yngsta kvinnan. Hon var väl fyrtio plus i alla fall och var tillsammans med en så ung… Det var många som höjde på ögonbrynen om vi säger så, berättar han i dokumentären.

Johanna Möllers son David. Foto: Skärmavbild/Viaplay

Avslutningsvis berättar David om känslorna han upplevde när han, efter mordet och mordförsöket, ställdes mot väggen av sin mormor som frågade om han varit inblandad i dådet. 

– Jag var ledsen och grät. Arg var jag också.

Dokumentärserien "Johanna Möller - Sveriges mest hatade kvinna" har premiär på Viaplay den 13 januari. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela