Finanshajen Qviberg om Timmermansorden

"Jag ligger mitt i."


De träffas för att snacka om allt - förutom politik. Orden är ett av Sveriges mest imponerande nätverk med allt från företagsledare till präster. Väntetiden är minst tio år samtidigt måste man rekommenderas av två "faddrar", vara minst 23 år gammal och högst 50 för att få vara med i en av Stockholms hemligaste och äldsta ordnar - Timmermansorden.

Nyheter24 når en av medlemmarna - en av Sveriges främsta finansmän som är ordförande i HQ AB: Mats Qviberg.

Jag förstår att du är medlem i Timmermansorden. Enligt Gunnar Telerud, en av ordens sju högsta ämbetsmän, ska ni leva efter "gudsfruktan och människokärlek". På vilka sätt gör ni det?

–Det är svårt att svara på... Organisationen bygger ju på en kristen grund, men det handlar väl mer om sunt förnuft, säger Mats Qviberg till Nyheter24.

Qviberg berättar att han endast spenderar ett par timmar per år hos Timmermansorden.

– Jag har varit med i Timmermansorden i 25 år men jag är inte särskilt aktiv.

–Jag tycker genunit illa om frack. Det är inte riktigt min grej. Men middagarna är väldigt bra. För mig handlar det mest om att träffa kompisar och ha trevligt.

Qviberg medger ändå att det möjligen kan uppfattas otidsenligt att vara med i herrklubben. Något han själv ibland funderar på.

–Men jag lägger, som sagt, inte ner mycket tid och energi på orden.

"Om man får en hög grad i Timmermansorden kanske man inte har en så hög grad i samhället utanför", sa en medlem som vill förbli anonym till Dagens Industri Weekend. Innebär det att du har en låg grad inom Timmermansorden?

–Jag ligger ungefär mitt i, säger Mats Qviberg till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!