Kadetter från bland annat Sjöstridsskolan och Ledningsstridsskolan skriver ett öppet brev till överbefälhavaren Micael Bydén. Arkivbild.
Kadetter från bland annat Sjöstridsskolan och Ledningsstridsskolan skriver ett öppet brev till överbefälhavaren Micael Bydén. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Kadetter får sänkt lön – öppet brev till ÖB

En höjning av bruttolöneavdraget innebär att den månatliga ersättningen krymper för flera officersstudenter. Nu vill kadetter på flera av Försvarsmaktens skolor att beslutet omprövas.


"Vi känner oss lurade och är besvikna över att Försvarsmakten inte håller ingångna avtal", skriver de i ett öppet brev i Officerstidningen, riktat till överbefälhavare Micael Bydén och generalmajor Michael Cherinet.

Kadetterna påpekar att sänkningen inte bara påverkar månadsersättningen utan även den pensionsgrundande inkomsten. De skriver också att de sökt utbildning grundat på den information Försvarsmakten gett.

"Att arbetsgivaren därefter förändrar förmånerna till vår nackdel utan förvarning, och dessutom med usel intern information, upplevs som oseriöst och ej förtroendeingivande."

TT
/
Senaste nytt

Senaten i USA blockar Ukrainastöd

Sundsvall: Polisen rapporterar om försvunnen person

1 timme sedan
"Försvunnen person Alnö, Sundsvall", skriver polisen på sin hemsida.

En svensk bland de skadade – efter skottlossning i Bryssel

1 timme sedan
En svensk har skadats i en skottlossning i de centrala delarna av Belgiens huvudstad Bryssel, bekräftar EU-parlamentarikern Jörgen Warborn för TT. – Det är en medarbetare till oss, just nu vill jag inte säga mer än så, säger Warborn.

Fordon kvar i skredområdet i Stenungsund

2 timmar sedan
Flera fordon som hamnade mitt i jordskredet på E6 utanför Stenungsund står fortfarande kvar. Det handlar om en buss, en lätt lastbil och några personbilar som ännu inte bärgats från rasmassorna.

Nedåt på USA-börsen

2 timmar sedan
De ledande amerikanska aktieindexen fortsatte sin resa nedåt under onsdagens handel.

Här är extrajobben i jul – med månadslön över 24 000 kronor

3 timmar sedan
Här listar vi tre extrajobb i jul som i genomsnitt kan ge en månadslön på över 24 000 kronor.