H&M-ägaren köper by i England

Karl-Johan Persson: Jag gillar området.


Svenske H&M-ägaren Stefan Persson nöjer sig inte med ett hus här och där. När han vill investera ber han i stället mäklaren att förslå några lediga byar. Nu verkar han ha hittat en liten pärla.

Daily Mail skriver i dag att den svenske H&M-giganten har köpt Linkenholt, en by på Englands södra kustremsa.

Stefan får hosta upp närmre 300 miljoner kronor och för priset får han, förutom 21 stugor, även en cricketplan och en större gård i edwardiansk stil. Allt är dessutom omgivet av 1 500 tunnland åkrar och nära 400 tunnland med skog.

61-årige Persson äger redan en fastighet i Wiltshire för ett värde på strax över 100 miljoner kronor, men ska enligt tidningen ha fått smak på lantlivet.

En mäklare som känner till köpet säger att det är sonen Karl-Johan, som i dag bor i västra London med sin fru Leonie, som kommer att flytta in i det stora huset. Enligt mäklaren tycker Karl-Johan väldigt mycket om området.

Linkenholt har varit till salu sedan i mars i år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Köp din egen by
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.