Tre pojkar rymde från ett Sis-hem. Arkivbild.
Tre pojkar rymde från ett Sis-hem. Arkivbild. - Foto: Marcus Ericsson/TT

Tredje pojke hittad efter Sis-rymning

Den tredje pojke som rymde från ett Sis-hem i Lindome har hittats, rapporterar P4 Göteborg.


Det var sent på söndagskvällen som tre pojkar, alla i övre tonåren, slog sönder ett fönster till en dörr och rymde från Sis-hemmet söder om Göteborg

En större sökinsats drogs igång och tidigt på måndagen hittades två av pojkarna på centralstationen i Göteborg. Den tredje hittades på onsdagen.

Rymningen är den tredje från Sis-hemmet inom loppet av en månad. 

Läs mer om händelsen här.

Sis-hem drabbade av rymningsvåg

Statens institutionsstyrelse (Sis) driver särskilda ungdomshem och har under året drabbats av en våg av rymningar och avvikelser av tvångsvårdade barn och ungdomar. De flesta placeras enligt lag med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU).

TT
/
Senaste nytt

Så påverkas Sveriges värnpliktiga av Nato

Gunvor erkänner mutor – får mångmiljardböter

Oljebolaget Gunvor, med den svenske grundaren Torbjörn Törnqvist i spetsen, erkänner att bolaget under en rad år betalat mutor till regeringstjänstemän i Ecuador för att vinna kontrakt.

Ica-butiken larmar: "Lite väl mycket trams"

Under den senaste tiden har antalet butiksstölder ökat. En Ica-butik har fått nog och har gått ut med bild på personerna som utnyttjade butikens obemannade system.

Tyresö: Polisen rapporterar om kontroll person / fordon

"Polis kontrollerar tre unga personer invid en förskola i Bollmora. Det ser ut som om de tre personerna beter sig underligt.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Pajala rapporterar om trafikkontroll

"Riksväg 99, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Här är Sveriges alla turer mot Natomedlemskap

1 timme sedan
Ännu ett steg har tagits mot Sveriges intåg i Nato – Ungerns talman har undertecknat ansökan. Resan dit har varit lång, och allting började när Ryssland attackerade Ukraina för två år sedan. Här är de viktigaste turerna: