En lägenhet besköts under natten till torsdagen i Norrköping. Arkivbild.
En lägenhet besköts under natten till torsdagen i Norrköping. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Familj beskjuten i lägenhet

Flera skott avlossades under natten mot torsdagen mot en lägenhetsdörr i centrala Norrköping.


I bostaden fanns minst ett minderårigt barn.

— Vi fick in larmet 23.40 med flera samtal från folk som hört höga smällar och när vi kom till platsen kunde vi konstatera att det avlossats skott mot en dörr. Hur många skott är inget vi kommenterar i nuläget, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl på polisregion Öst

Ingen person skadades i skottlossningen trots att flera personer befann sig i lägenheten.

Polisen har nu inlett en förundersökning gällande grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

— Vi har flera patruller på platsen och gör olika utredningsåtgärder och håller förhör med grannar bland annat, säger Torbjörn Lindqvist.

Ingen är i nuläget misstänkt för skottlossningen.

TT
/
Hot
/
Senaste nytt

Belgiska soldater åtalade för slagsmål i Norge

Enorm Texasbrand utom kontroll

Amerikanska brandmyndigheter fortsätter att bekämpa den största skogsbranden delstaten Texas historia. Minst två personer har omkommit i bränderna – varav den värsta kallas Smokehouse Creek fire.

Filippa, 20, skulle vara ensam på studenten – då ryckte hundratals främlingar in: "Otroligt tacksam"

​Filippa Åding ska ta studenten i vår, vilket känts ensamt då ingen skulle komma på hennes utspring. Men nu har hundratals främlingar erbjudit sig att komma till Filippas student. – Jag känner mig så otroligt tacksam, säger hon till Nyheter24.

Chattade med döda gängledare före mord på mamma

Foxtrottoppens mamma sköts ihjäl i sitt hem i Uppsala. Före och efter mordet pratade den utpekade skytten med två högt uppsatta rivaler i det splittrade nätverket. Fyra månader senare hade båda mördats utomlands.

Boven bakom magsjukedramat på skola hittad

En skola i Skövde kommun fick stänga under fredagen sedan nästan 100 personer – 80 elever och 14 lärare – drabbats av magsjuka. Efter provtagning och analys har nu boven identifierats: vinterkräksjuka, rapporterar P4 Skaraborg.

Klassiska bryggeriet hånar svenskarna – med ny ölsort

En ny öl landar snart på Systembolagets hyllor. Den nya ölen driver med svenskars engelskakunskaper, och i ett pressmeddelande skriver bryggeriet att "Sverige är ett litet land med stort självförtroende".