Poliser och motdemonstranter under upploppet i Sveaparken i Örebro på långfredagen förra året. Arkivbild.
Poliser och motdemonstranter under upploppet i Sveaparken i Örebro på långfredagen förra året. Arkivbild. - Foto: Kicki Nilsson/TT

Polisen: Hjälp oss utreda upplopp

Över 100 personer har frihetsberövats efter påskupploppet i Sveaparken i Örebro 2022. Men utredningen är långt ifrån klart och polisen ber om hjälp framåt.


"Nu behöver vi allmänhetens hjälp med att identifiera ett femtiotal personer som är misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet", säger kommenderingschef Henrik Dahlström i ett pressmeddelande.

Polisen har på sin sajt publicerat bilder på 51 personer och efterlyser tips för att identifiera dem.

TT
/
/
Senaste nytt

Migrationsverket: Har skärpt insatserna

Ikea delar ut bonus på 3,5 miljarder till sina anställda – så fördelas pengarna

45 miljarder kronor. Ja, så stor är Ikeas vinst de senaste två åren. Och nu väntar en rejäl bonus till de anställda, rapporterar Dagens Industri.

Putin håller årlig presskonferens i december

Rysslands president Vladimir Putin håller sin årliga presskonferens den 14 december, meddelar Kremls talesperson Dimitri Peskov.

Rekordvarmt 2023 – och det blir värre

Krossade värmerekord, ökade utsläpp av växthusgaser och minskande isar i Antarktis. Det är kontentan när FN:s meteorologiska organisation WMO släpper en ny rapport lagom till klimatförhandlingarna i Dubai.

Stopp i all tågtrafik mellan Stockholm och Sundsvall

Det är stopp för all tågtrafik söderut från Sundsvall till Stockholm, uppger Trafikverket.

Naloxon-nässprayen som räddar tusentals liv

Efter åratal av diskussioner ska den livräddande naloxonsprejen nu kunna köpas receptfritt på apotek. Förhoppningen är att undvika fler dödsfall bland de som överdoserat opioider. Men vad är naloxon och hur räddar den liv?