Var femte person mellan 65 och 79 år tror aldrig att sexlusten minskar.
Var femte person mellan 65 och 79 år tror aldrig att sexlusten minskar. - Foto: Kallestad, Gorm/TT/Pexels

Vill utmana stigmat kring äldre och sex – ordnar singelmingel för åldringar

Lelo ska anordna en Slow Dating för personer över 65 år. Tanken är att de äldre ska få dejta i en lugn och trygg miljö, samtidigt som man utmanar stigmat kring äldre och sex.


Enligt Lelos onanirapport från 2023 så ska var femte person mellan 65 och 79 år ha uppgett att de aldrig tror att sexlusten minskar. Äldres sexlust kan, enligt Lelo, vara missförstådd och förbisedd trots att de äldre har en lika stor önskan om närhet som yngre. 

För att inspirerara äldre och utmana stigmat kring äldre och sex kommer Lelo därför att arrangera ett singelmingel för personer över 65 år, skriver de i ett pressmeddelnde.

Här är svenska staden där äldre mellan 65-92 år har bäst sex: "Nöjdast"

Lelo ordnar singelmingel för 65+

Konceptet kallas för Slow Dating och tanken är att de äldre ska få träffas, mingla och dejta i en lugn och härlig miljö.

– Vi vill erbjuda en unik möjlighet för äldre att fördjupa sina sociala band och motverka ensamheten som många känner under julen. Slow Dating är ett avslappnat och roligt koncept för äldre att mötas, samtidigt som det ger en meningsfull aktivitet under högtiden – och kanske är det någon som träffar kärleken, säger Jenny Peura, marknads- och kommunikationschef på Lelo i Sverige i ett pressmeddelande.

Monica Sundberg från "Hotell Romantik" kommer vara på plats

Minglet kommer att hållas den 14 december klockan 13.30-16.00 på baren Sophies på Bank Hotel i Stockholm. 

Det kommer bjudas på dryck, tilltugg och god stämning. Det enda som krävs är att man har föranmält sig och är över 65 år gammal.

Monica Sundberg som är känd från första säsongen av SVT:s "Hotell Romantik" kommer också vara på plats under minglet och inspirera, skriver Lelo i sitt anmälningsformulär.

Så många svenskar fejkar orgasm: "Det gynnar även män"

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev