Statsminister Ulf Kristersson (M) under en minnesstund för den 43-årige man som dödades i skjutningen i Farsta. Även en 15-årig pojke dödades. Arkivbild.
Statsminister Ulf Kristersson (M) under en minnesstund för den 43-årige man som dödades i skjutningen i Farsta. Även en 15-årig pojke dödades. Arkivbild. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Fyra sköts i Farsta – misstänkt anstiftare häktad

En 15-årig pojke och en 43-årig man dödades när två gärningsmän öppnade eld med automatvapen i Farsta i södra Stockholm i somras. Nu har en misstänkt anstiftare häktats i sin frånvaro, rapporterar Mitt i.


Ytterligare en 15-årig pojke samt en kvinna i 65-årsåldern skadades när skotten började vina vid tunnelbanestationen i Farsta lördagen den 10 juni.

De misstänkta skyttarna, två 19-åriga män, greps efter en dramatisk biljakt och har suttit häktade sedan dess misstänkta för mord, mordförsök och grovt vapenbrott.

I augusti häktades två 18-åringar misstänkta för två fall av medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord. Nu har alltså en femte person häktats i sin frånvaro misstänkt för att ha varit den som förmått mördarna att utföra det brutala dådet.

Åklagare Angelica Runesson säger till Mitt i att åtal kommer att dröja till efter årsskiftet.

TT
/
/
Senaste nytt

Rekordlåga utsläpp från nya bilar

Allvarlig tågolycka i Örebro – tre påkörda

2 timmar sedan
Tre personer har skadats mycket svårt i en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro, enligt polisen.

Trumpmål fördröjs efter HD-besked

2 timmar sedan
USA:s högsta domstol ska ta upp frågan om landets tidigare president Donald Trump kan hävda immunitet i fallet som rör uppvigling till uppror i samband med den dödliga kongresstormningen i januari 2021.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Ett flertal personer har skadats mycket allvarligt efter en påkörningsolycka med tåg i centrala Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Många döda i båtolycka utanför Senegal

3 timmar sedan
Fler än 20 kroppar har hämtats ur havet vid norra Senegal efter att en migrantbåt på väg mot Europa sjönk, meddelar en regional guvernör.

Google stäms på 24 miljarder av 32 mediebolag

3 timmar sedan
En grupp av 32 mediebolag i 13 europeiska länder stämmer teknikjätten Google på 2,1 miljarder euro, motsvarande nästan 24 miljarder kronor, skriver Reuters på sin hemsida.