Polisavspärrningar vid Skogås centrum efter mordet den 28 januari i år. Arkivbild.
Polisavspärrningar vid Skogås centrum efter mordet den 28 januari i år. Arkivbild. - Foto: Jessica Gow/TT

Dömd för kontraktsmord i Skogås överklagar

Den 16-årige pojke som dömdes för att ha utfört ett kontraktsmord på en jämnårig pojke i Skogås söder om Stockholm överklagar till hovrätten. Pojken yrkar på att i första hand frikännas helt och hållet, i andra hand att få ett lägre straff.


I tingsrätten dömdes pojken till fyra års sluten ungdomsvård.

"Genom utredningen i målet är det inte styrkt att NN (pojken) gjort sig skyldig till mord", skriver 16-åringens advokat Björn Sandin i överklagan till Svea hovrätt.

Dödsskjutningen ägde rum inne på en sushirestaurang i Skogås centrum den 28 januari. Pojken som mördades var också bara 15 och fallet kan kopplas till det senaste årets blodiga gängkonflikt mellan Foxtrot- och Dalennätverket.

Pojken ska enligt domen i Södertörns tingsrätt ha tagit på sig morduppdraget mot betalning. Kort efter mordet fick han 85 000 kronor i kontanter och i utredningen finns bilder där han syns posera med stora sedelbuntar. Senare åkte han till varuhuset NK i Stockholm och köpte lyxkläder för delar av pengarna.

Flera andra personer som dömdes i målet överklagar också till hovrätten.

TT
/
Senaste nytt

Turkiet: Fler Mossad-medarbetare gripna

Tjänstesektorns tillväxt bromsar in

Inköpschefsindex för tjänster sjönk till 50,5 i februari, skriver Swedbank och Silf i ett pressmeddelande. Det kan jämföras med reviderade 51,5 i januari.

Hacking: Ditt barns gamla smartphone kan vara en säkerhetsrisk?

Gav du din gamla jobbtelefon till barnen? Det kan innebära en rejäl säkerhetsrisk – och hackare kan komma åt både ditt barns, dina egna och ditt jobbs känsliga uppgifter. Hackare blir mer sofistikerade, medan de äldre mobilernas operativsystem inte uppdateras. Och ett antivirusprogram kanske inte räcker som skydd.

Riksrevisionen: Avveckla Allmänna arvsfonden

Allmänna arvsfonden bör avvecklas, anser Riksrevisionen i en granskningsrapport. Enligt granskningen får fonden in mer pengar än den hinner dela ut. Dessutom är kontrollen av vilka organisationer som söker bidrag otillräcklig.

Polisen i Ljungby rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Ljungby", skriver polisen på sin hemsida.

Därför kan du inte se din deklaration hos Skatteverket

Skatteverkets hemsida var under måndagen överbelastad och även på tisdagsmorgonen är det svårigheter att komma in på sajten.