Ebba Busch lämnade plötsligt Nobelbanketten.
Ebba Busch lämnade plötsligt Nobelbanketten. - Foto: Jonas Ekströmer/TT/Christine Olsson/TT

Ebba Busch (KD) lämnade plötsligt Nobelbanketten – hit åkte hon istället

Ebba Busch var en av gästerna på Nobelbanketten 2023. Nu sprids en video på hur hon lämnat festen för att åka till ett annat, lite oväntat ställe.


Under söndagen hölls den årliga Nobelbanketten i Stockholm. På festen befann sig flera högt uppsatta personer, utöver prisvinnarna och deras familjer.

Gästerna på Nobelbanketten

Däribland Kungafamiljen, landshövdingen över Stockholms län, Anna Kinberg Batra, rektorn för Stockholms universitet och ordförande i Nobelstiftelsen, Astrid Söderbergh Widding och flera partiledare. Däribland Nooshi Dadgostar, Magdalena Andersson och Ebba Busch.

Banketten pågick i flera timmar i Stockholms stadshus. Alla gäster bjöds på underhållning och en trerättersmiddag.

Lågkonjunkturen präglar Nobelklänningarna

Nobelmiddagens meny

Förrätten bestod av gulbeta bakad med alger och salt och en kräm på alger. Följt av varmrätten som var en torskrygg färserad med kungskrabba. Den serverades med kålrabbirulle, stekt kroppkaka fylld med torsk och kungskrabba och inlagd lök med svamp.

Middagen avslutades med en dessert skapad av konditorn Annie Hesselstad. Gästerna bjöds då på bakad chokladkräm med kompott gjord på lingon, smaksatt med tjärsirap, enligt nobelprize.org.

Efter middagen stod dans på schemat för alla gäster och festen ska ha pågått in på småtimmarna. 

Nobelfesten 2023: Det här stod på menyn

Ebba Buschs oväntade avslut på kvällen

Men senare på kvällen var det en person på Notellbanketten som bestämde sig för att lite nattmat hade passat bra. Nämligen Krisdemokraternas partiledare Ebba Busch.

Just nu sprids ett klipp på partiledaren när hon efter Nobelbanketten tagit sig till en Max hamburgerrestaurang i centrala Stockholm. I videon ses Ebba Busch beställa nattmat i sin galaklänning.

När Nyheter24 får tag i Ebba Buschs pressekreterare Andia Gemsjö bekräftar hon att det är Ebba Busch som beställer nattmat på Max.

– Ja det är Ebba Busch, skriver hon i ett sms till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!