Klaratunneln stängs i flera dagar.
Klaratunneln stängs i flera dagar. - Foto: Bertil Ericson / TT

Klaratunneln stängs i flera dagar – efter olyckan

​Klaratunneln, belägen i centrala Stockholm, kommer troligtvis att vara stängd i flera dagar på grund av en trafikolycka som inträffade tidigt på fredagsmorgonen, skriver TT.


En kranbil som körde in i tunneln blev fast med sin kran, vilket orsakade ett totalstopp i trafiken. Även efter att kranbilen bärgats fortsatte stoppet på grund av nödvändiga reparationer. 

Trafikverket förmodar att tunneln kan vara åter öppen för trafik senast natten mellan onsdag och torsdag nästa vecka, men detta är ett preliminärt datum som kan komma att ändras.

Förare förd till sjukhus

Föraren av kranbilen, som var ensam i fordonet vid olyckstillfället, har förts till sjukhus för vård. Detaljer kring förarens tillstånd eller skadornas allvarlighet har inte offentliggjorts, meddelar polisen.

Polisen har påbörjat en trafikutredning med anklagelsen om vårdslöshet i trafik för att utreda orsaken till olyckan.

Läs mer om olyckan här: Kranbil har fastnat i tunnel i centrala Stockholm – totalstopp i trafiken

Tidigare olycka i Klaratunneln

Den senaste olyckan i tunneln inträffade 29 november. 

Då var det en lastbil med för hög last som körde in och fastnade i balken vid Klaratunneln, enligt P4 Stockholm. Alla infarter till tunneln stängdes till följd av olyckan, vilket ledde till långa köer i morgontrafiken.

Informationen och texten i artikeln är framtagen med hjälp av AI-verktyg. Den är därefter bearbetad och faktagranskad av Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!