En Ica-butik går med förlust när deras kundvagnar försvinner.
En Ica-butik går med förlust när deras kundvagnar försvinner. - Foto: Claudio Bresciani / TT / Stella Pictures

Så mycket går Ica-butiken back – när deras kundvagnar försvinner: "En förlust"

En Ica-butik har problem med att deras kundvagnar försvinner. Det har nu blivit en stor kostad för butiken och gör att de går med förlust.


Allt fler kundvagnar försvinner från Ica Kvantum i Filipstad, något som nu har blivit ett kostsamt problem för butiken, vilket Filipstads tidning var först att rapportera om.

– När vagnarna kommer bort blir det en förlust för oss, för det är en stor kostnad per vagn, säger Ica-handlaren Christian Liljestrand till Filipstads tidning.

Ica Maxi-butiken tvingas slänga varor till ett värde av två miljoner

Så mycket är kundvagnarna värda

Varje kundvagn är värd cirka 2 000 kronor. Vilket gör att butiken går back rejält när flera kundvagnar försvinner på en daglig basis.

Ibland kommer det in kunder till butiken som har gjort en spaning på en kundvagn. Då åker butikspersonalen ut med bil och hämtar hem den igen, skriver Filipstads tidning.

Hämtar hem förlorade vagnar med bil

Ica-butik firade en anställd – då blev kunderna också bjudna på tårta

– Vi får ofta till oss från snälla kunder att de har sett kundvagnar på olika platser. Och då vi har en bil för onlinehandeln som är ute och kör kan vi ofta också hämta kundvagnarna, säger Christian Liljestrand till Filipstads tidning och fortsätter:

– Ibland ligger dock vagnarna på platser som är svåra att nå – och då kan vi inte göra så mycket åt det.

Ica
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!