En polisanställd i region Väst varnas efter olämpligt beteende på en personalfest tidigare i våras.
En polisanställd i region Väst varnas efter olämpligt beteende på en personalfest tidigare i våras. - Foto: Janerik Henriksson/TT & Henrik Holmberg / TT

Polis drog ner kalsongerna och tog kollega på rumpan – får varning

En polisanställd drack sig så berusad under en personalfest vilket resulterade i att han tog en kvinnlig kollega på rumpan och drog ner sina kalsonger. Själv minns polisen ingenting av händelsen.


Under en personalfest uppträdde en berusad polisanställd sig olämpligt när han tog en kvinnlig kollega på rumpan och drog ner sina kalsonger. I efterhand framkom det även att han bett henne att duscha med honom.

Så firar fångarna på Kumla lucia: "Vi kommer att servera..."

Polisen utreddes av Åklagarmyndigheten

Enligt Polismyndighetens disciplinära beslut, som Nyheter24 tagit del av, framgår det att åklagarkammaren tidigare prövat ärendet för att utvärdera om det varit straffbart men då beslutat att lägga ned förundersökningen om sexuellt ofredande. 

Enligt polisen i fråga ska han varit så pass berusad att han inte minns vad som inträffat på grund av de stora mängder alkohol som intagits. 

Jackie Arklöv begär flytt till anstalt med lägre säkerhet – här är Kriminalvårdens beslut

Polismyndigheten: Inte aktuellt med arbetsrättslig påföljd 

En ledamot i personalansvarsnämnden var skiljaktig, och tyckte att ärendet ska skrivas av. Ledamoten anser att beteendet, som han kallar högst olämpligt, inte har "en nära och naturlig koppling till anställningen". Därför bör det inte vara aktuellt med en disciplinpåföljd i arbetsrättsligt hänseende, menar han enligt nyhetsbyrån Siren.

Polismyndighetens beslut om disciplinär påföljd stannar vid en varning. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!