En Ica-butiks kommentarsfält på Facebook rasar.
En Ica-butiks kommentarsfält på Facebook rasar. - Foto: Claudio Bresciani/TT, Vilhelm Stokstad/TT & screenshot från Facebook.

Kritik mot Ica-butikens öppettider på julafton: "Stackars personal"

En Ica-butik lade upp ett inlägg om deras öppettider på julafton. Nu möts de av kritik och sympati från sina Facebook-följare.


En Ica-butik i Norrköping har mött kritik efter ett Facebook-inlägg om deras öppettider på julafton. I inlägget visas en sms-konversation mellan två medarbetare. En av medarbetarna frågar om öppettiderna är mellan 07.00 och 16.00 eftersom personalen vill hinna hem och äta med sina familjer. 

"Håll stängt så alla får fira jul"

Öppettiderna stämde. Men Ica-butikens följare reagerade på att personalen ville hinna hem på julafton. En stor majoritet tycker synd om personalen och tycker att butiken de ska hålla stängt hela dagen. En följare skriver :"Håll stängt så alla får fira jul". En annan skriver: "Stackars personal".

Screenshot från Facebook.
Screenshot från Facebook.
Screenshot från Facebook.

"Man tjänar ju extra bra"

I kommentarsfältet är de flesta eniga. Några få tycker kommentarerna överdriver och på pekar att många måste jobba på julafton. I en sådan kommentar går det att läsa: "Rätt övertygad om att det finns personal som gladeligen arbetar på julafton, man tjänar ju extra bra".

Screenshot från Facebook.

Länken till inlägget hittar du här.

Ica
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!