Så lever Toves mördare Johanna Jansson på Hinseberganstalten.
Så lever Toves mördare Johanna Jansson på Hinseberganstalten. - Foto: Polisen.

Johanna Janssons liv i fängelset – försökt tillverka hembränt

Toves mördare Johanna Jansson sitter på Hinseberganstalten i väntan på en dom från Högsta domstolen. Under tiden på anstalten ska hon ha försökt tillverka hembränt.


För mordet på Tove i Vetlanda dömdes den 20-åriga Johanna Jansson till sexton år i fängelse av hovrätten. Janson har flera gånger varnats för olämpliga beteenden på Hinseberganstalten där hon sitter. Det var Aftonbladet först att rapportera om. 

Flera incidentrapporter

Johanna Jansson sitter på Hinseberg i väntan på en dom från Högsta domstolen som kommer att ta upp fallet igen. Under sin tid på anstalten har hon uppgett att hon känt sig hotad på Hinseberg. Enligt uppgifter till  Aftonbladet ska hon ha uppgett att de övriga intagna på anstalten pekat finger och ropat hotfulla saker efter Jansson, som då fick en mer omfattande bevakning.

Så firas lucia på kvinnoanstalten Hinseberg: "Lite julfika"

Tidigare på Hinseberg har hon även haft kontakt med intagna från andra avdelningar, något som inte var tillåtet. Hon ska ha gömt sig under en jacka ute på rastgården och viskat till andra personer.

Försök till att blanda alkohol

I början av december ska Johanna Jansson ha blandat äpple, socker och kokande vatten i termosar. När hon tillsammans med några andra intagna blev ertappade sa de att de tillverkade te. Termosarna beslagtogs på grund av misstanke om att Jansson och de intagna försökte göra mäsk – ett slags hembränning. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!