20-åriga Johanna Leshem Jansson känner sig hotad i häktet.
20-åriga Johanna Leshem Jansson känner sig hotad i häktet. - Foto: Polisen

Toves mördare känner sig hotad i häktet – Johanna Leshem Jansson får ökad bevakning

Nu uppger den morddömde Johanna Leshem Jansson att hon känner sig hotad i häktet, enligt uppgifter från Aftonbladet. 20-åringen menar att medintagna pekar finger och gör hotfulla tecken mot henne.


I mars 2023 åtalades Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 19, för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda i oktober 2022.

På anstalten Hinseberg sitter nu den frihetsberövade 20-åringen, där hon väntar på att hennes dom ska prövas i hovrätten.

Toves mördare Johanna Leshem Jansson larmar om hot i häktet

Nu har Johanna Leshem Jansson slagit larm till Kriminalvården och berättar att medintagna från andra avdelningar på häktet gör henne obekväm, skriver Aftonbladet.

20-åringen ska ha uppgett att medintagna har pekat finger, gjort hotfulla tecken och ropat saker som Johanna Leshem Jansson upplevt som hotfulla.

Personalen på Hinseberg försöker nu kontrollera situationen genom att öka bevakningen av de områden som den häktade befinner sig i.

Johanna Leshem Jansson får extrainsatt bevakning i häktet. Foto: Privat

Johanna Leshem Jansson missköter sig i häktet

Enligt tidigare uppgifter 20-åringen har misskött sig i häktet, där hon ska ha uppträtt olämpligt. Bland ska hon ha tagit otillåten kontakt med andra medintagna och även hamnat i bråk i ett pysselrum med personalen.

Johanna Leshem Jansson påkommen i häktet – viskar med intagna på rastgården

Johanna Leshem Jansson har ett "socialt liv" i häktet

Bortsett från de nya uppgifterna om 20-åringens upplevda hot från andra medintagna, har Johanna Leshem Jansson ett socialt liv på Hinseberg. Enligt uppgifter tränar hon regelbundet och umgås en hel del med de andra på anstalten.

Det var i maj 2023 som 20-åringen överklagade domen och nu väntar hon på att hovrätten ska pröva fallet. Även 19-åriga Maja Hellman, som också dömdes för mordet på Tove, har överklagat sin dom.

Nya detaljen kan motbevisa Toves mördare – Maja Hellmans mobil låstes upp två gånger

Johanna Leshem Jansson och Tove hade en tumultartad vänskapsrelation. Foto: Polisen

Vännerna om Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman – så beskrivs Toves mördare

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!