Zlatans padelhall ska rivas.
Zlatans padelhall ska rivas. - Foto: Johan Nilsson/TT/Fredrik Sandberg/TT

Zlatans padelhall slår igen och allt ska rivas

Under veckan kom beskedet att Zlatans Ibrahimovics omtyckta padelhall slår igen och allt ska jämnas med marken. Något som de två delägarna tycker är tråkigt.


Under veckan kom beskedet om att padelhallen i Årsta i Stockholm, som drivs av företaget Padel Zenter, ska slå igen. Zlatan Ibrahimovic är delägare i företaget som driver hallen.

Då tackade Zlatan nej till en miljard: "Måste bli ihågkommen"

Populära padelhallen ska rivas

Under de senaste åren har padel blivit en stor sport i Sverige och Zlatan Ibrahimovics företag har öppnat flera padelhallar runt om i Sverige och har även planer på att expandera till andra platser världen över. Men nu ska den omtyckta hallen i Årsta alltså rivas.

Anledningen är att Stockholms stad vill göra andra saker med den yta som padelhallen står på, något som de två ägarna Thomas Sandström och Zlatan Ibrahimovic tycker är väldigt tråkigt, skriver de i ett mejl till alla hallens medlemmar.

”Hej, hoppas ni fått en bra start på året bortsett från den tråkiga nyheten vi kommer att dela med er nu. Som många av er hört så kommer vår hall i Årsta att rivas inom kort. Anledningen till detta är för att Stockholm stad har andra planer för marken om några år och det är även därför vi inte kommit ut med mer information tidigare”, står det i mejlet som företaget skickat ut till sina medlemmar.

Zlatan Ibrahimovics galna lyxköp åt sig själv – för 4,5 miljoner

Delägaren kritisk till beslutet

Thomas Sandström är kritisk och menar att han försökt föra en dialog med Stockholms stad, för att hitta en lösning.

– Jag har försökt starta en dialog med Stockholms stad, för vi vill ju stanna kvar, men det har inte varit något större intresse från dem. Vi vill inte att de ska behöva känna sig pressade med något långt avtal men det måste finnas en vilja från andra hållet att vi ska vara kvar, säger han i en kommentar till Expressen.

Ska byggas nya bostäder på platsen

När Nyheter24 når Jacob Hellgren, kommunikatör på exploateringskontoret som har hand om byggnationerna i Enskede-Årsta-Vantör, berättar han att det istället ska bli bostäder på platsen.

– Det ska byggas nya hus där. Området är en del av etapp sju, i den nya kommande stadsdelen på Årstafältet. Detaljplaneringen för den sjunde etappen är fortfarande i ett rätt tidigt skede så det är inte spikat exakta detaljer kring kommande byggnation. Fram till dess att nybygge startar kommer marken som befintligt hus har stått på att användas i produktionen för övriga etapper inom Årstafältet, förklarar han för Nyheter24.

Zlatan Ibrahimovic avslöjar sin enorma förmögenhet – så extremt rik är han

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!