Polisen vädjar om tip för att hitta Elliot och Volvon han förmodligen körde vid försvinnandet.
Polisen vädjar om tip för att hitta Elliot och Volvon han förmodligen körde vid försvinnandet. - Foto: Privat

Elliot, 20, i Skellefteå spårlöst försvunnen i över en månad

Elliot, 20, har varit försvunnen i över en månad. Polisen har inga nya spår, utan ställer nu hoppet till tips från allmänheten.


20-åriga Elliot sågs senast den 28 november i Skellefteå då han lämnade jobbet. Han har sedan troligen satt sig i bilen och färdats norrut i sin mörkgrå Volvo S80 av årsmodell 2005. 

Hans mobil pingades sedan i området Jävre, ungefär sex mil norr om Skellefteå, men efter det upphör alla spår efter både Elliot och hans bil. Mobilen har även varit avstängd sedan dess, och det var klockan 21.21.  

Stora sökinsatser efter Elliot

Sedan försvinnandet har polisen, Missing People och frivilliga sökte efter Elliot, men utan resultat. 

Nyheter24 har tidigare varit i kontakt med Elliots mamma Anna som vill ha hjälp av allmänheten att hitta Elliots bil, i hopp om att på så sätt kunna hitta sonen.

Här kan du läsa mer om Elliots försvinnande i Skellefteå.

Polisen hoppas på tips om Elliot eller hans Volvo

Nu har över sex veckor gått sedan Elliot senast sågs, och från polisens sida pågår inget aktivt sök efter 20-åringen för tillfället.

– Det finns inget nytt just nu. Men vi är fortfarande intresserade av bilen, och det kan vara en ledtråd till att hitta den försvunna personen, säger Marie Andersson, presstalesperson hos polisen till Nyheter24. 

Hoppet ställs nu till att det ska komma in tips från allmänheten. 

– Förhoppningen är att det ska komma in tips att någon hittar bilen, för då finns det ett sökområde. Det viktigaste just nu är att hitta bilen och personen, säger Marie Andersson.

Elliott har blont snaggat hår och ljus tunn skäggväxt. Han är cirka 186 centimeter lång och väger cirka 70 kg. Han var vid försvinnandet klädd i grå luvjacka och mörka byxor.

Han färdas med största sannolikhet i en mörkgrå Volvo Sedan S80 årsmodell 2005.

Har du sett Elliott eller har information som kan leda till att personen återfinns, ring polisen på 114 14!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!